Câteva zeci de pensionari au protestat, joi dimineaţă, în centrul Ploieştiului, în faţa clădirii în care funcţionează Prefectura Prahova, cerând mărirea pensiilor cu 40%.

Protestatarii au afişat mesaje precum "Guvernul Orban a tăiat pensiile cu 26%. 40-14= 26", "Pensii după contributivitate, nu pensii speciale!", "Vrem prosperitate, nu diversitate", "Respectaţi legea 127/2019", iar reprezentanţii acestora au intrat la discuţii cu subprefectul judeţului Prahova, scrie Agerpres.

"A promis că va duce la Guvern toate doleanţele noastre şi că ne susţine. (...) Ce fac cei care au o mie de lei doar pensie? Mor cu zile pentru că nu au cu ce să îşi cumpere nici măcar medicamente. Cerem mărirea punctului de pensie conform Legii 127 la 1.775 de lei pentru că sunt bani pe care noi i-am muncit", a declarat vicepreşedintele Asociaţiei Judeţene a Pensionarilor Prahova, Domnica Voicu.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri