Autorităţile sanitare din Republica Moldova au extins marţi gradul de alertă 'cod roşu' de urgenţă medicală în legătură cu situaţia pandemică în aproape toate unităţile administrative ale republicii, inclusiv la Chişinău, doar trei raioane - Hânceşti, Leova şi Soroca - rămânând deocamdată la gradul de 'alertă portocaliu', relatează Jurnal.md, Radio Chişinău şi Unimedia.info.

Comisia naţională extraordinară pentru sănătate publică (CNESP) de la Chişinău a anunţat, în finalul unei şedinţe desfăşurate marţi, că a decis 'să instituie din 13 octombrie a.c. stare de urgenţă în sănătate publică în unităţile administrativ-teritoriale pentru care a fost stabilit gradul de alertă 'cod roşu', în baza indicatorilor nivelului de risc al transmiterii virusului SARS-CoV-2, indicatori calculaţi şi prezentaţi de către Agenţia naţională pentru sănătate publică', scrie Agerpres.

În Republica Moldova, se menţionează în comunicatul CNESP, 'situaţia epidemiologică este nefavorabilă, fiind determinată în principal de tendinţe negative majore atestate în anumite unităţi administrativ-teritoriale' ale republicii.

Decizia menţionată, precum şi alte măsuri decise de CNESP vizează consolidarea efortului de prevenire şi control al infecţiei COVID-19, precum şi eficientizarea gestionării resurselor, explică instituţia citată.

Cea mai mare incidenţă a îmbolnăvirilor se înregistrează la Chişinău - 798 la 100 de mii de locuiori, urmat de Edineţ, cu 440 de cazuri la 100 de mii de locuitori. O incidenţă ridicată, de peste 300 de cazuri, se atestă la Vulcăneşti, Cimişlia, Bălţi, Basarabeasca, Şoldăneşti şi Anenii Noi, precizează Radio Chişinău.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri