Prefectura: Creșele și afterschool-urile rămân deschise

Prefectura Capitalei a continuat să se afunde în bâlbe și a transmis o nouă decizie a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență care corectează o hotărâre precedentă, emisă în cursul după-amiezii.

Conform noilor decizii, creșele rămân deschise, iar universitățile, care se bucură de autonomie, sunt scoase de pe lista instituțiilor care trebuie să facă învățământ exclusiv online.

Contactată de Digi24, purtătoarea de cuvânt a Prefecturii, Mariana Țipișcă, a precizat că creșele și afterschoolurile nu au activitatea reglementată de Ministerul Educației și de aceea nu sunt vizate de hotărârea Prefecturii privind desfășurarea activităților din educație exclusiv online.

Ea a spus că a fost „o îndreptare de eroare materială”. La insistențele jurnaliștilor, care au întrebat-o dacă asta înseamnă că pentru copiii care merg la creșe și afterschooluri pericolul infectării nu este la fel de mare, purtătoarea de cuvânt a avut o reacție nervoasă („Mă lăsați puțin?! Mă lăsați să vorbesc?” ) și în final a închis telefonul.

Citeste si:
Zile libere plătite pentru părinți: ce spune actul normativ
Zile libere plătite pentru...

Citește mai mult pe Digi24.

Sursa foto: Poznyakov / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri