Prefectul judeţului Sibiu, Mircea Creţu, face apel la populaţie să îşi ia toate măsurile de protecţie, în condiţiile în care la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă sunt ocupate toate cele 12 paturi la ATI, iar la Spitalul Clinic de Pediatrie sunt ocupate patru din cele şase locuri, aici fiind internaţi copii cu noul coronavirus, în stare gravă, care au şi comorbidităţi, unul dintre ei fiind intubat.

Adulţii în stare gravă, cu noul coronavirus, care au nevoie de ATI, sunt transferaţi în spitalele unde mai sunt locuri libere, conform Agerpres.ro.

"S-a şi întâmplat acest lucru (...) dar au fost duşi la Terapie Intensivă în alte localităţi, în alte judeţe. Deci, când în alte judeţe au rezervă la ATI, acolo se vor duce pacienţii. De altfel, astăzi aveam la ora 8,00 de dimineaţă, 282 de persoane internate, la ATI deja doamna doctor Coldea a spus, la ATI la copii avem şase locuri, patru sunt ocupate, deci mai sunt două libere. (...) Dacă situaţia epidemiologică va avea acelaşi trend, de creştere, cred că niciun sistem de sănătate din lume nu ar putea să corespundă tot timpul. În primul rând trebuie să fim conştienţi că trebuie să luăm toate măsurile de precauţie", a declarat vineri, prefectul judeţului Sibiu, Mircea Creţu.

Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, medicul Liliana Coldea, a anunţat vineri că toate cele 12 paturi de ATI din spital sunt ocupate cu pacienţii COVID-19.

"Legat de locurile de la Terapie Intensivă, toate cele 12 paturi sunt ocupate în prezent", a explicat Liliana Coldea.

Directorul medical al Spitalului Clinic de Pediatrie din Sibiu, medicul Ciprian Şofariu, a confirmat, pentru AGERPRES, că patru copii cu comorbidităţi, infectaţi cu noul coronavirus sunt internaţi la Terapie Intensivă şi mai sunt libere două paturi pentru copii cu COVID-19 la ATI.

Directorul general al Spitalului Clinic de Pediatrie din Sibiu, medicul Camelia Grigore, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că unul din cei patru copii de la ATI cu COVID-19 este intubat.

În total sunt internaţi la Pediatrie, 19 copii pozitivi şi 9 suspecţi, potrivit conducerii spitalului.

Sursa foto: L Julia / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri