Patru câini dresaţi pentru a depista cazurile potenţiale de coronavirus, care participă la o misiune pe un aeroport din Finlanda, au primit titlul de ''câine-erou''.

Distincţia ''câine-erou'' este acordată patrupedelor care au ajutat la salvarea uneia sau mai multor vieţi omeneşti.

''Aceşti patru câini sunt câini-eroi dintr-o categorie aparte'', a spus Harri Lehkonen, preşedintele consiliului director al Asociaţiei Chinologice Finlandeze. ''Prin munca pe care o depun, realizează un efect pozitiv asupra bunăstării oamenilor din lumea întreagă'', a adăugat el.

Cei patru câini se numesc Kossi, Miina, ET şi Valo.

Animalele dresate sunt capabile, se pare, să identifice prezenţa virusului înainte de apariţia simptomelor şi pe baza unei mostre de dimensiuni mult mai mici decât cea necesară realizării unui exudat.

Un câine are nevoie de 10 până la 100 de molecule pentru a identifica virusul, în timp ce echipamentele utilizate la realizarea testelor PCR necesită 18 milioane de molecule.

Călătorii care tranzitează aeroportul din Helsinki pot cere din proprie iniţiativă să devină voluntari pentru efectuarea unui test. Procedura presupune folosirea unui şerveţel cu care se şterge pielea din zona gâtului, iar şerveţelul este apoi plasat într-un pahar şi dat câinelui, care îl va mirosi.

Dacă animalul semnalează un rezultat pozitiv, pasagerul este îndrumat către o staţie de informare sanitară.

Doi dintre câini au făcut anterior parte dintr-un proiect al cărui scop era detectarea cancerului, desfăşurat de compania Wise Nose.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri