Noul primar general al Capitalei, Nicuşor Dan, a depus jurământul în cadrul unei ceremonii organizate la sediul municipalităţii, la care a fost prezent şi premierul Ludovic Orban.

"Bucureştiul are o perspectivă extraordinară şi nu putem să nu reuşim. Însă, pe termen foarte scurt, le cer bucureştenilor răbdare şi solidaritate, pentru că sunt nişte probleme grave şi urgente cu care ne confruntăm. Suntem într-o criză sanitară, avem o criză a termoficării şi avem o criză financiară la nivelul municipalităţii. Răbdare şi le vom rezolva!", a declarat Dan, scrie Agerpres.

El a subliniat importanţa colaborării cu Guvernul, deoarece "multe" dintre lucrurile pe care bucureştenii le aşteaptă nu se pot face "decât" într-un astfel de parteneriat.

"Avem angajamentul prim-ministrului pentru ca toate acele lucruri de care am vorbit să fie realizate pentru bucureşteni", a spus primarul general.

Nicuşor Dan i-a îndemnat pe cei care şi-au dovedit competenţa în diverse domenii, dar şi pe tinerii absolvenţi de facultăţi să îşi trimită CV-ul pentru a lucra în administraţia publică.

"Bucureştiul are un potenţial uriaş, are oameni care au performat în mediul privat, în zona artistică, culturală, în mediul academic. Sunt aşa de multe energii în oraşul acesta că nu se poate să nu reuşim. Şi, ceea ce poate şi trebuie să facă şi ceea ce va face primarul Capitalei şi Primăria Capitalei - ei vor fi partenerul tuturor acestor energii pentru binele acestui oraş şi al locuitorilor săi. Şi vreau să fac un apel, aici, pentru oamenii care şi-au dovedit competenţa, în diverse zone, pentru tineri care ies de pe băncile universităţilor - e o invitaţie - veniţi în administraţia publică! Aştept să trimiteţi CV-uri pentru a veni să lucraţi în administraţia publică", a transmis el.

Primarul general a mulţumit colegilor din Asociaţia "Salvaţi Bucureştiul", voluntarilor şi personalităţilor publice care l-au sprijinit în campanii, oamenilor care au donat bani, precum şi partidelor care l-au susţinut şi liderilor acestora.

Nicuşor Dan i-a asigurat pe bucureştenii care nu l-au votat că va asigura o guvernare pentru toţi locuitorii Capitalei, iar consilierilor municipali din Opoziţie le-a promis "o colaborare onestă".

În debutul discursului său, Dan a invocat motto-ul ales în urmă cu 30 de ani de Liga Studenţilor, preluat de la Avram Iancu: "Nu ne-am luptat pe jucării". "Eu sunt convins că bucureştenii care au ieşit în număr mare la vot în 27 septembrie nu au ieşit pentru ca nişte oameni să îşi schimbe titulatura pe cartea de vizită. Ei au ieşit pentru valori, pentru o reaşezare a ierarhiilor în societate, pentru onoare, pentru dreptate, pentru competenţă. Pe scurt, pentru acele lucruri care să îi facă pe copiii noştri să vrea să trăiască în oraşul acesta şi în ţara asta", a spus el.

În cadrul ceremoniei de învestire au depus jurământul 45 de consilieri municipali, validaţi de Judecătoria Sectorului 1 în 16 octombrie. Numărul consilierilor municipali declaraţi aleşi este de 55, însă au fost întrunite condiţiile pentru constituirea CGMB, deoarece articolul 116 din OUG 57/2019 prevede ca numărul de mandate validate să fie mai mare decât jumătate din totalul membrilor consiliului.

Prima şedinţă a CGMB a fost condusă de decanul de vârstă al consilierilor municipali, Anghel Iordănescu.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri