Pieţele Obor şi Cremeniţa îşi vor putea muta imediat activitatea în aer liber, căutăm variante şi pentru Gemeni, Delfinului, dar spaţiul din jur nu e foarte ofertant, a anunţat vineri primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu.

Agerpres notează că, premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că Piaţa Obor se va închide, ca urmare a aplicării măsurii de închidere a pieţelor în vederea limitării răspândirii noului coronavirus şi că, cel mai posibil, vor rămâne deschise doar pieţele în aer liber.

"Azi Oborul a zumzăit mocnit. După declaraţia de aseară a premierului, oamenii nu înţeleg ce se va întâmpla cu această piaţă - vor mai putea să îşi cumpere mâncare de aici sau nu? Aş vrea să pot să îi liniştesc şi să le spun cum vom continua, dar avem nevoie de mai multe răspunsuri de la Guvern. Am fost azi să vorbesc cu oamenii de acolo - cu cei care vin să îşi cumpere ce au nevoie, cei care vând la tarabe şi cei care sunt în magazinele de la etajele superioare. Am întâlnit multă îngrijorare. Totuşi, toţi înţeleg că trecem printr-o perioadă grea şi că o să mai dureze până ieşim din această criză. Am analizat împreună cu ei ce variante avem. Oamenii tot au nevoie să îşi cumpere de mâncare şi nu pot înţelege de ce ar fi mai bine să se înghesuite toţi în magazinele care ar rămâne funcţionale", a scris Radu Mihaiu, pe Facebook.

Potrivit acestuia, producătorii sunt îngrijoraţi că li se va strica recolta de toamnă, iar cei care comercializează lactate, carne sau alte produse perisabile sunt disperaţi că toată marfa lor va ajunge la gunoi, dacă li se pune lacătul pe uşă din scurt.

"Sectorul 2 era cunoscut ca sectorul comercianţilor. Iar Oborul e centrul şi inima comunităţii noastre. Deşi actualul val al pandemiei este de departe mai violent şi mai periculos, trebuie să găsim o soluţie ca alimentele să ajungă pe masă. O variantă pe care suntem pregătiţi să o urmăm ar fi ca tarabele să fie mutate afară, sub corturi, iar magazinele de la etajul unu şi doi să rămână deschise cu un circuit limitat şi respectat strict. Am băgat azi în şedinţă toate direcţiile din Primărie care pot ajuta în acest sens. Am cerut Poliţiei Locale să asigure suficiente echipe încât să ne asigurăm că se respectă măsurile de distanţare socială în Piaţa Obor. Am stabilit cu cei care administrează pieţele să pregătească montarea corturilor şi reorganizarea tarabelor. Am convins comercianţii de la tarabe să suporte chiar şi frigul pentru a putea continua", a afirmat Radu Mihaiu.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri