Asociația Sus Inima inaugurează Casa Sus Inima București, a doua din rețeaua Sus Inima, în urma unei investiții în renovare, mobilare și dotare în valoare de 187.000 de lei. În contextul pandemiei de COVID-19, a fost amenajată o zonă de triaj complet separată de restul casei, iar cazarea se va face cu maximum doi pacienți într-o cameră.

În Casa Sus Inima București, situată în sectorul 1, pe strada Luigi Cazzavillan nr. 44, oferim în mod gratuit pacienților oncologici care fac radioterapie cazare și alte servicii precum consiliere psihologică și navigare oncologică. În contextul pandemiei de COVID-19, consilierea psihologică și navigarea oncologică vor fi efectuate online. Am implementat toate măsurile necesare privind sănătatea și siguranța celor cazați în Casa Sus Inima București.

Andreea Comșa, coordonatoare Casa Sus Inima București

Casa Sus Inima București este complet mobilată și dotată, are o capacitate de cazare de maximum 14-16 paturi, dispune de trei băi, două bucătării, curte interioară și o zonă de triaj cu bucătărie și baie proprie, necesară în contextul pandemiei de COVID-19, complet separată de restul casei.

În România există un aparat de radioterapie la un milion de locuitori, adică un aparat la patru județe. În București sunt 12 astfel de aparate, la spitalele de stat și la unitățile medicale private. În afara lipsei de aparate, mai există și contextul financiar, care îi împiedică pe mulți pacienți care nu locuiesc în Capitală să meargă la București, la un centru de radioterapie. Tratamentul este efectuat zilnic, timp de 6-8 săptămâni. Naveta sau închirierea unei cazări la București reprezintă o cheltuială imposibilă pentru mulți dintre pacienți, care de multe ori renunță, din această cauză, la radioterapie”, a explicat Lu Knobloch, cofondatoare a Asociației Sus Inima.

Casa Sus Inima București este pregătită să primească primii săi rezidenți din rândul celor care încep ședințele zilnice de radioterapie în săptămâna 23-27 noiembrie 2020.

Modalități de sprijin

Costurile lunare necesare funcționării Casei Sus Inima București și a oferirii, în mod gratuit pentru pacienții oncologici cazați, a serviciilor de consiliere și navigare oncologică se ridică la 5.000 de euro. Banii sunt necesari chiriei, întreținerii și plății angajaților permanenți și a specialiștilor care prestează serviciile.

Asociația Sus Inima a inaugurat în 2019 prima casă din rețeaua Sus Inima, la Sibiu, și își propune să continue extinderea rețelei în orașele din țară în care există centre de radioterapie. Activitatea Asociației Sus Inima poate fi sprijinită prin donație unică (plata prin card sau Paypal), donație recurentă (plata prin card sau Paypal), sponsorizare directă, redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit, donații de 2 euro pe lună prin SMS la 8844, cu textul „SPRIJIN”.

Asociația Sus Inima a fost fondată în anul 2015 la Sibiu de către Carmen Chindriș, Lu Knobloch și părintele Constantin Necula, care și-au propus să ajute adulții bolnavi de cancer. După trei ani în care au desfășurat multă muncă pe teren, inclusiv în spitale și au creat un centru de suport oncologic, fondatorii asociației au identificat nevoia de cazare a pacienților oncologici care fac radioterapie. Casa Sus Inima Sibiu a fost deschisă în 2019, iar modelul este acum replicat la București de către Asociația Sus Inima și Andreea Comșa, o antreprenoare din domeniul consultanței imobiliare.

Sursa foto: Asociația Sus Inima

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri