Fundația pentru Copii Ronald McDonald, care ține familiile împreună oferind cazare gratuită părinților pe durata spitalizării celor mici, își extinde posibilitățile de donație existente până în prezent. Începând din luna noiembrie, se pot face donații lunare recurente în valoare de 2 euro printr-un SMS la numărul scurt 8845, cu textul FAMILIE. În plus, online, pe site-ul fundației, poate fi donată orice sumă, existând opțiunea de a alege susținere lunară.

Trecem printr-un an dificil și diferit, care ne-a încercat pe toți, dar pe care am ales să nu-l privim ca pe o piedică în calea misiunii noastre.Construcția Casei Ronald McDonald de la Iași este principalul obiectiv și toate eforturile noastre vor merge în această direcție.

Amalia Năstase, președintele Fundației pentru Copii Ronald McDonald

Principalul susținător al Fundației, McDonald’s, oferă de asemenea clienților posibilitatea de a-și arăta suportul invitându-i să doneze cash la casele de marcat din restaurante, în cutiile speciale, sau contactless, prin cardul bancar. Mai mult decât atât, în săptămâna 16 – 22 noiembrie, cu ocazia McHappy Day, compania va sprijini Fundația cu câte 1 leu din costul fiecărui Happy Meal vândut în toate restaurantele sale din țară.

Cu ajutorul clienților și al echipei noastre, anul trecut am reușit să strângem donații în valoare de peste 500.000 lei în restaurantele McDonald’s pe întreaga perioadă a campaniei și ne bazăm pe sprijinul tuturor și în acest an.

Paul Drăgan, director general Premier Restaurants România

Fundația este prezentă în România de 22 de ani și are ca principală activitate susținerea celor două Case Ronald McDonald din București și Timișoara, în care au fost cazați aproape 21.000 de părinți pe durata spitalizării copiilor. Anul viitor, Fundația își propune să construiască a treia Casă, la Iași, în curtea spitalului Sfânta Maria. Acesta este un proiect unic în zona Moldovei, care va asigura cazare pentru încă 1.000 de persoane în fiecare an și către construcția căruia vor fi alocate o mare parte dintre fondurile disponibile.

Casa Ronald McDonald din București a fost inaugurată în 16 noiembrie 2003, în curtea spitalului Grigore Alexandrescu din Capitală. În cele 16 camere ale sale, peste 11.100 de părinți și copii veniți din toate colțurile țării la tratament au găsit cazare. Fundația a finalizat anul acesta proiectul de remodelare completă și extindere a Casei din Timișoara, care are capacitatea de a oferi anual peste 5.000 de nopți de cazare gratuită familiilor vulnerabile.

În lunile aprilie și mai 2020, când întreaga țară se afla sub restricții din motive sanitare, cele două Case au servit drept adăpost pentru personalul medical activ din spitalele Grigore Alexandrescu din București și Louis Țurcanu din Timișoara.

Fundația pentru Copii Ronald McDonald a fost înființată în 1998 și este principalul donator pentru cele două Case Ronald McDonald din Timișoara și din București care găzduiesc gratuit familiile copiilor spitalizați pe durata tratamentelor medicale îndelungate. În total, peste 20.000 de părinți și copii au fost primiți în aceste „Case departe de casă”.

De asemenea, începând cu anul 2017 Fundația este coordonată de un consiliu director, din care fac parte:

  • Dna. Amalia Nastase, Founder & CEO Amalia Năstase Communications
  • Dl. Ștefan Iordache, Chief Operating Officer Publicis One Romania
  • Dr. Alin Popescu, Medic specialist de medicină sportivă
  • Dl. Martin Xuereb, Chairman Ronald McDonald House Charities Malta

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri