În urma analizei de risc, în baza Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență emisă la propunerea Direcției de Sănătate Publică a județului Timiș, ținând cont de evaluarea epidemiologică avizată de către Institutul Național de Sanănătate Publică, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a emis în data de 20 noiembrie, ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru municipiul Lugoj, Județul Timiș.

Carantina intră în vigoare din această noapte, 21 noiembrie, de la ora 00:00.

Județul Timiș a raportat 311 cazuri noi, în ultimele 24 de ore, ajungând la un coeficient de infectare de 5,99/1.000.

Având în vedere că în data de 21 noiembrie încetează măsura carantinării orașelor Sânnicolau Mare și Ciacova, DSP a făcut o analiză pentru a se vedea dacă se impune sau nu prelungirea măsurii de carantinare a acestora. În urma analizei a reieșit faptul că, pentru ambele orașe, rata de incidență/1000 de locuitori este în scădere, la Ciacova aceasta ajungând chiar sub 3/1000 de locuitori. Analiza Direcției de Sănătate Publică Timiș a fost transmisă Institutului Național de Sănătate Publică.

Tot pe 20 noiembrie a fost decisă și carantina pentru anumite comuna din județul Ilfov, precum: Bragadiru, cu satul aparținător Bragadiru , respectiv comuna Chiajna, cu satele aparținătoare Chiajna, Dudu și Roșu.

În cazul acestora, carantina a intrat în vigoare de la ora 22:00.

În plus, măsurile de carantinare zonală pentru comuna Berceni, cu satul aparţinător Berceni, şi pentru comuna Clinceni, cu satele aparţinătoare Clinceni, Olteni şi Ordoreanu, au fost dispuse prin ordine ale şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, începând cu data de 19 noiembrie.

Orașul Sibiu se află în carantină de pe 13 noiembrie, iar Constanța se pregătește și ea de perioada declarațiilor pe propria răspundere.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 9.272 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Până astăzi, 20 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 403.123 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 278.676 de pacienți au fost declarați vindecați.

Sursa foto: Instituția Prefectului Județul Timiș/Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri