Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a declarat că numărul de clienţi care vor intra în magazine va fi limitat în funcţie de suprafaţa acestora.

"În mod evident, sunt deschişi şi dumnealor să permită accesul în magazin unui număr de oameni, astfel încât să nu se realizeze aglomerări, iar în cazul mall-urilor, agenţii de pază cu care au contract să aibă în vedere ca în magazine să nu fie aglomeraţie (...) Practic, vor limita numărul de clienţi care vor intra în mall sau în magazin sau în supermarket la suprafaţa magazinului, aşa cum e normal", a spus Traian Berbeceanu, vineri, la ieşirea din Primăria Capitalei, după o întrevedere avută cu reprezentanţi ai supermarketurilor şi retailerilor, conform Agerpres.ro.

El a menţionat că îi consideră pe aceştia parteneri în respectarea regulilor, tocmai pentru ca autorităţile să nu fie nevoite să ia măsuri restrictive mai dure.

Traian Berbeceanu a subliniat că nu sunt avute în vedere noi măsuri, însă controalele vor fi intensificate. "La acest moment nu se au în vedere alte măsuri, însă, în mod categoric, vom intensifica controalele şi vom supraveghea intens modul în care sunt respectate măsurile aflate în vigoare la acest moment", a afirmat Traian Berbeceanu.

Întrebat despre solicitarea ca în ajun de Sărbători să se relaxeze programul magazinelor, care în prezent este până în ora 21,00, el a menţionat că în cadrul întrevederii au fost formulate astfel de cereri.

"Le-am explicat că programul de funcţionare al magazinelor este reglementat print-o hotărâre de guvern, prin acea hotărâre de guvern prin care a fost prelungită starea de alertă, astfel că noi, ca şi Comitet Municipal, nu putem să intervenim peste această hotărâre de guvern, existând şi restricţia de circulaţie impusă prin acelaşi act normativ, de la ora 23,00. Le-am indicat să adreseze aceste solicitări către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Acesta împreună cu specialiştii vor analiza cererea şi vor propune măsuri", a adăugat Traian Berbeceanu.

Directorul executiv al Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR), George Bădescu, declara, la ieşirea de la întrevedere, că ar ajuta poate o flexibilizare a programului magazinelor câteva zile în ajunul Crăciunului şi Anului Nou, când se va înregistra "un trafic crescut de consumatori".

Sursa foto: PNL București/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri