Aproximativ 76.800 de persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 32.700 de mijloace de transport (dintre care 14.000 de automarfare), au efectuat formalităţile de control prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări în ultimele 24 de ore, informează IGPF.

Conform unui comunicat preluat de Agerpres, pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 44.400 de persoane cu 17.700 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire - 32.400 de persoane cu 15.000 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 33.800 de persoane şi 17.100 de mijloace de transport (6.100 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 20.800 de persoane cu 10.000 mijloace de transport.

În prezent, traficul se derulează cu operativitate fără a se înregistra timpi de aşteptare, precizează IGPF, care recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să fie evitată apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă - punctele de trecere şi "frontiera verde" - poliţiştii de frontieră au constatat, în ultimele 24 de ore, 24 de fapte ilegale (17 infracţiuni şi 7 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini.

Au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 379.200 de lei.

Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 1.260 lei.

În ultimele 24 de ore, nu s-a permis intrarea în ţară a 48 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege, şi de asemenea nu s-a permis ieşirea a 14 cetăţeni români din diferite motive legale.

Sursa foto: www.politiadefrontiera.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri