Autorităţile locale din municipiul Arad au confiscat pentru prima dată bani de la cerşetori, în baza unei decizii luate de Consiliul Local încă din 2019, scopul fiind de a descuraja practicarea cerşetoriei, scrie Agerpres.

Primăria Arad a anunţat că a finalizat şi aprobat procedura operaţională de aplicare a Hotărârii Consiliului Local Municipal nr. 465/2019 privind interzicerea cerşetoriei, astfel că poliţiştii locali au trecut la confiscarea sumelor găsite asupra cerşetorilor.

"În aplicarea respectivei proceduri, poliţiştii locali au întocmit deja 11 procese-verbale în cuantum de 3.300 lei şi au confiscat suma de 820 lei de la persoane cu domiciliul în alte localităţi, care locuiesc fără forme legale în municipiul Arad şi practică frecvent cerşetoria. Acţiunile survin suplimentar activităţilor desfăşurate deja, anterior, în baza Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice", a anunţat Primăria, care a precizat că banii au fost predaţi Direcţiei Venituri din cadrul instituţiei.

În 11 septembrie 2019, consilierii locali din Arad au adoptat reglementări prin care sunt crescute amenzile pentru cerşetorie, iar veniturile obţinute prin apelarea la mila publică sunt confiscate şi intră în bugetul local.

"Este una dintre măsurile prin care încercăm să oprim acest fenomen şi cred că va da rezultate, aşa cum a dat şi în Cluj-Napoca, unde se aplică o astfel de măsură de câţiva ani. Este modelul pe care l-am folosit şi noi în elaborarea proiectului aprobat cu unanimitate de voturi", declarase, la acel moment, primarul municipiului, Călin Bibarţ.

Între măsurile adoptate se numără obligarea cerşetorilor care au acumulat mai multe amenzi neplătite să presteze muncă în folosul comunităţii.

Primăria estimează că în jur de o sută de cerşetori sunt prezenţi în fiecare zi pe străzile din Arad.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri