Sfârșitul anului 2020 reprezintă pentru Asociația Zi de Bine un nou început. Astfel, pe lângă cauzele ONG-urilor partenere curatoriate lunar, asociația prezintă proiectul său propriu: reamenajarea unei importante secții din cadrul Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului din București - secția de Pediatrie IV - boli digestive, pentru care este necesar un buget de 210.000 euro.

50.000 de copii ajung anual la INSMC, iar dintre aceștia câteva mii au patologii digestive. Pentru ei se vor renova cabinetele medicale, saloanele, băile și spațiile comune, iar ambulatoriul INSMC va fi dotat cu aparatura necesară fiecărui cabinet în parte. Designul interior va fi asigurat de Adela Pârvu. Sponsorii care au răspuns „prezent” acestui proiect sunt: PROFI, SYNERGY Construct, Skoda România, Mapei România și Synevo.

Pentru noi, sfârșitul anului acesta nu reprezintă un capitol încheiat, ci un nou început. După proiectul #scutpentruspitale în care am reușit să aprovizionăm peste 100 de spitale din țară în plină pandemie, după proiectul #ziddebine în care am transformat un perete chiar din curtea INSMC într-o pictură murală menită să aducă putere și alinare copiilor care sunt internați aici, iată că acest proiect va aduce un BINE și în interior. Vrem să aducem #Curățenie&Culoare", au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de Bine.

Din suma totală de 210.000 euro, pentru reamenajarea secției de pediatrie vor fi alocați 150.000 euro, iar restul de 60.000 euro vor asigura dotarea ambulatoriului INSMC cu toată aparatura necesară fiecărui cabinet.

Secția de Pediatrie IV este formată din:

  • 6 saloane cu câte 3 paturi dedicate mamelor,
  • plus 3 paturi pentru copii,
  • 4 rezerve,
  • un cabinet dedicat șefului de secție,
  • 2 cabinete pentru asistente,
  • o magazie,
  • 2 holuri.

Suprafața totală a spațiului ce urmează să fie renovat este de 531 mp.

Aici tratăm în fiecare an aproximativ 1.500 de pacienți. Ne dorim ca echipa medicală să le ofere îngrijirile atât de necesare, în cele mai bune condiții. Avem 28 de paturi pentru copii, repartizate în 6 saloane și 4 rezerve pentru care, în momentul de față, se impune o nouă renovare. Internarea în sine este un eveniment neplăcut pentru oricine și ne dorim ca pacienții noștri, împreună cu părintele însoțitor, să beneficieze de un ambient plăcut”, a declarat Mirela Covacesc, Șef Secție Pediatrie IV - Medic Primar Pediatru la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și a Copilului.

Banii strânși de Asociația Zi de Bine vor fi folosiți pentru întreg procesul de renovare, de la demontarea obiectelor existente, la montarea tapetului tarkett, zugrăvitul cu lavabilă albă Apla antibacteriană, înlocuitul prizelor, întrerupătoarelor și caloriferelor din saloane (inclusiv realizarea racordurilor), realizarea instalațiilor în băi. De asemenea, Asociația își propune să achiziționeze și mobilier nou pentru fiecare încăpere.

Cei care doresc să se alăture acestui proiect pot:

Asociația Zi de Bine aniversează 10 luni de la înființare. În această perioadă a reușit să finanțeze 10 cauze lunare, să atragă zeci de mii de donatori persoane fizice, sute de companii și să strângă peste 1.500.000 de euro în total.

Sursa foto: Asociația Zi de Bine

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri