Misiunea umanitară privind acordarea de sprijin autorităților croate a continuat în aceste zile, bunurile de primă necesitate fiind deja montate, asamblate, funcționale și pregătite pentru a putea fi instalate în locuri special amenajate de către autoritățile locale, pentru a deservi cetățenilor puternic afectați de cutremurul declanșat în Republica Croația, în data de 29 decembrie 2020.

Cu ajutorul ANRSPS și al IGSU, containerele, corturile și celelalte bunuri de necesitate au fost deja asamblate și predate autorităților locale, pentru a putea fi distribuite în localitățile grav afectate de cutremur.

Autoritățile române prezente în Croația au predat deja un container complet echipat unei familii a cărei casă se prăbușise, în urma tragicului eveniment.

Reamintim faptul că în data de 29 decembrie 2020, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în calitatea sa de punct național de contact, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, solicitarea autorităților din Croația pentru acordarea de asistență internațională, având în vedere că regiunea orașului Petrinja a fost lovită de un cutremur cu magnitudinea de 6,2 pe scara Richter, la ora locală 12:19 (13:19 ora României).

Delegația României participantă la misiune este formată din reprezentanți ai Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale și ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Sursa foto: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă/Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri