În cursul zilei de 6 ianuarie a avut loc o ședință de Guvern. Florin Cîțu, premierul României a cerut fiecărui ministru o notă explicativă a muncii pentru segmentul pe care îl reprezintă. Totodată, acesta a precizat căau început lucrările la bugetul pentru 2021, acesta urmând să intre în Parlament pe 4 februarie.

Premierul României a menționat că a mai cerut fiecărui ministru o notă explicativă privind activitatea operatorilor economici pe care îi au în subordine.

”Până la data de 4 februarie, vreau ca miniștrii să îmi prezinte o notă explicativă, în baza raportărilor contabile, care să conțină trei direcții:

  • situația actuală a companiilor cu pricina,
  • cauzele care au generat pierderile suferite (cum ar fi restanțe de plată),
  • soluții pentru revenirea acestor operatori”, a declarat Cîțu.

Premierul a mai solicitat miniștrilor și un memorandum privind bugetul de care au nevoie pentru 2021. Cîțu a precizat că vor urma condiționări.

Tot din acest punct de vedere, Cîțu își dorește și o listă a proiectelor de investiții bugetate pe 2020.

”Am cerut ministerelor analize privind impactul bugetar al aplicării actelor normative, situația financiară a companiilor de stat și a proiectelor de investiții, suntem atenți la execuția bugetară. Propunem ca proiectul de buget să intre în Parlament pentru dezbatere în data de 4 februarie. Vom asigura predictibilitate mediului de afaceri - nu vom modifica Codul fiscal, nu umblăm la taxe - și vom reduce deficitul bugetar în acest an la 7%, iar pentru 2024 ținta noastră de deficit este sub 3% din PIB. Lucrurile merg în direcția bună”, a declarat Florin Cîțu.

În acest sens, premierul vrea ca proiectele ce pot fi finanțate din fonduri europene să nu mai facă parte din bugetul de stat.

”Nu vreau să mai punem presiune pe bugetul de stat”, a mai spus prim-ministrul.

Sursa foto: Guvernul României/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri