Pandemia de COVID-19 care a marcat anul 2020 și continuă să aibă un impact puternic și în 2021 a împins întreaga planetă la un exercițiu de adaptare extrem de complex, ce a dat naștere la o serie de lecții extrem de valoaroase atât pentru mediul de afaceri cât și pentru autotități. Într-un interviu acordat wall-street.ro, Alexandru Mălureanu, Cofondator & CMO Ascendia, companie ce furnizează soluții pentru educația digitală, a vorbit despre astfel de lecții, impactul pandemiei la nivelul business-ului și tendințele care vor contura educația în 2021.

Mălureanu descrie anul 2020 ca fiind un cutremur imens, ce va avea multe unde de șoc, iar în egală măsură, anul care ne-a arătat cu adevărat importanța disciplinei. Dintre lecțiile extrem de importante pe care le-a învățaț anul trecut, prima la care face acesta referire și pe care o descrie ca fiind una despre care nu prea se vorbește este sănătatea mintală a angajaților.

”Multe persoane nu știu cum să facă față unei astfel de perioade, dat fiind faptul că nu am mai trecut niciodată prin ceva similar. Din această cauză vor fi, cu siguranță, ieșiri din decor. De aceea, în perioade ca cea pe care am traversat-o noi în 2020, cred că e bine ca fiecare dintre noi să ajute pe cât posibil la detensionarea situațiilor critice”, precizează Alexandru Mălureanu.(foto)

Citește și Pandemia emoțională - Cum ne afectează COVID chiar și fără să ne infectăm

Cum arată cifrele înregistrate de Ascendia în 2020 și tendințele de acest an

În 2020, soluția de cursuri eLearning și lecții interactive, LIVRESQ, dezvoltată de Ascendia, le-a adus creșteri importante, ca urmare a mutării școlii în online.

”În ceea ce privește cifrele, am reușit ca în 9 luni de la lansarea oficială peste 13.000 de cadre didactie, din 4.819 instituții, să creeze lecții interactive pentru mediul școlar pe platforma noastră. Cu LIVRESQ s-au realizat peste 5.200 de lecții digitale și mai mult de 1.900 dintre acestea sunt accesibile în Biblioteca LIVRESQ”, precizează Alexandru Mălureanu.

Dincolo de trecerea școlii în online, multe companii au început să realizeze cursuri de eLearning în direct în LIVRESQ, în funcție de nevoile de training pe care le au.

LIVRESQ este o platformă de creare de conținut educațional digital interactiv. Ea poate fi folosită fără a avea cunoștințe de programare, iar pachetele rezultate sunt conforme cu standardele eLearning internaționale. Pe 1 septembrie 2020, Ascendia a anunțat începerea colaborării cu EY România pentru a identifica și selecta unul sau mai mulți invesittori strategici, astfel încât să înceapă extinderea la nivel internațional a LIVRESQ.

Citește și OMS recomandă minimum 150 de minute de activitate fizică săptămânal în timpul pandemiei de COVID-19

Tendințele care vor accelera educația anul acesta, consideră reprezentantul Ascendia, sunt următoarele:

În primul rândul, digitalizarea forțată a învățământului la nivel global, care va forța îmbunătățirea sistemelor educaționale naționale. Din păcate acest lucru va crea și mari discrepanțe între țările care adoptă eficient tehnologia în educație și cele care refuză să o facă.

În al doilea rând, companiile din domeniul educației digitale (elearning), cum este și Ascendia, vor fi mult mai strâns legate și mai interesante pentru instituțiile abilitate, care pot introduce digitalizarea în școli și nu numai, cum sunt Ministerele de Educație.

În cele din urmă, cred că în următorii ani, delocalizarea va fi un element cheie. Astfel, dacă nu ai ce îți trebuie în țara sau orașul în care locuiești, în termeni de conținut, implicare, susținere în ceea ce înseamnă educația, vei putea să aderi la alte sisteme din alte zone. Acest lucru are foarte mari implicații globale și Ministerele de Educație care vor servi această nevoie vor deveni adevărați coloși educaționali.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri