Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod galben de ninsori abundente, valabilă până luni după-amiaza, în 20 de judeţe şi în Municipiul Bucureşti.

Potrivit sursei citate, în intervalul 10 ianuarie, ora 18:00 - 11 ianuarie, ora 14:00, vor predomina ninsorile, moderate şi însemnate cantitativ şi se va depune strat consistent de zăpadă, ce va depăşi local 10 - 20 cm şi, izolat, 30 - 40 cm. Astfel, în cursul nopţii de duminică spre luni (10/11 ianuarie), în sudul Banatului, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, precum şi în Munţii Banatului şi în zona Carpaţilor Meridionali, iar în prima parte a zilei de luni (11 ianuarie) mai ales în Muntenia şi zona Carpaţilor de Curbură va ninge şi se va depune strat consistent de zăpadă, scrie Agerpres.

Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45 - 55 km/h în regiunile sudice şi de 60 - 70 km/h în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, la altitudini de peste 1.700 de metri, temporar viscolind ninsoarea.

Avertizarea Cod galben este valabilă în judeţele: Alba, Argeş, Braşov, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Giurgiu, Hunedoara, Ialomiţa, Mehedinţi, Olt, Prahova, Sibiu, Teleorman, Vâlcea şi Vrancea, respectiv Municipiul Bucureşti.

Totodată, în intervalul 10 ianuarie, ora 10:00 - 13 ianuarie, ora 10:00, va fi vigoare o informare de precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ, şi polei, ce vizează cea mai mare parte a ţării. În jumătatea de sud se vor acumula cantităţi, local de peste 15 - 30 l/mp.

Temporar, va ninge şi se va depune strat de zăpadă, local consistent, iar în sudul Câmpiei Române, Bărăgan şi Dobrogea vor fi şi intervale cu lapoviţă şi ploaie şi se va forma polei.

ANM precizează că, în a doua parte a săptămânii viitoare, vremea va deveni mai rece decât în mod normal pentru această perioadă. Local şi temporar va mai ninge.

Vremea în București

Vremea va fi închisă în Bucureşti pe parcursul zilei de luni iar temporar se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ninsoare şi se va mai depune un strat nou de zăpadă în medie de 3...7 cm, potrivit prognozei speciale pentru Municipiul Bucureşti publicate de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Astfel, la finalul intervalului este estimată o grosime a stratului de zăpadă, în general, de 8...15 cm. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări ce vor atinge la rafală viteze de 35...45 km/h. Temperatura maximă se va situa în jur de 1 grad.

Înnorările vor persista până miercuri şi temporar va mai ninge, dar vor fi şi intervale cu lapoviţă şi ploaie şi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat (rafale de 30....40 km/h). Vor fi maxime în jur de 1 grad şi minime de -2...0 grade.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri