Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că îngheţarea salariilor bugetarilor este o măsură justă, în condiţiile crizei economice actuale, întrucât sunt mai puţini bani la buget.

"Măsura îngheţării salariilor mi se pare una justă. Noi suntem în plină pandemie, suntem în criză economică, suntem în faza în care încercăm prin vaccinare şi prin restricţii să terminăm această epidemie la noi, însă trebuie să fim foarte conştienţi de faptul că economia a suferit, economia s-a contractat. Concluzia este simplă: sunt mai puţini bani la buget. Concluzia evidentă: nu poate fi vorba de mărirea unor lefuri bugetare în anul 2021 până când ieşim din criza economică. Este o concluzie simplă, nu vorbim de austeritate, pentru că nu se taie salariile, nu se taie pensiile, pensionarii rămân cu majorarea care a fost decisă în toamna anului trecut, însă, din păcate, când este criză economică, nu putem să vorbim de majorări în zona bugetarilor. Asta este. Că sunt mulţi nemulţumiţi şi asta pot să înţeleg. Oamenii s-au aşteptat după un an pandemic, cu multe sacrificii, să revină la normalitate şi să crească salariile, însă lucrurile trebuie văzute aşa cum sunt", a spus şeful statului la Palatul Cotroceni, scrie Agerpres.

El a afirmat că salariile şi pensiile vor putea să crească atunci când România va ieşi din criza economică.

"Sunt convins că în cursul acestui an vom ieşi din criza economică", a mai declarat Iohannis.

Şeful statului a amintit că pensiile au crescut.

"Creşterea aprobată rămâne în vigoare, deci pensiile au crescut şi aşa crescute rămân", a completat şeful statului.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri