Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că marţi vor începe discuţiile cu opt mari firme pe marginea caietelor de sarcini care vor fi întocmite în vederea reabilitării reţelei de termoficare, fiind aşteptată şi implicarea altor constructori.

Primarul a precizat că vor începe procedurile pentru înlocuirea sistematică a reţelei de termoficare, iar o "mare licitaţie" va fi lansată în luna februarie.

"E vorba de 60 de kilometri de reţea pe care îi plătim din fondurile proprii, aproximativ 90 de milioane de euro, şi de 200 de kilometri de reţea pe care o să îi plătim din fondurile europene, aproximativ 300 de milioane de euro. Este un volum uriaş de lucrări. Vrem să lucrăm simultan pe mai multe tronsoane, de aceea vrem să lucrăm simultan cu mai multe companii şi mesajul meu este că avem nevoie de toate firmele serioase din piaţa românească şi, probabil, şi europeană, pentru că licitaţia va fi internaţională", a explicat Nicuşor Dan.

Potrivit acestuia, Primăria Capitalei va schimba modul de lucru, în sensul că îi va plăti la timp pe constructori şi, în schimb, va cere respectarea strictă a graficelor de execuţie.

"Începem, în mod transparent, discuţiile pe marginea caietelor de sarcini. Vrem să anticipăm de pe acum problemele care pot să apară şi să le rezolvăm de la nivelul caietelor de sarcini, astfel încât să nu fim în situaţia să ne confruntăm cu aceste probleme în momentul în care suntem cu şantierele începute. De aceea, o să avem mâine, de la ora 16,00, o primă discuţie cu constructorii. O a doua discuţie cu constructorii va avea loc marţi, 26 ianuarie, tot de la ora 16,00. Pentru întâlnirea de mâine am chemat opt mari firme de construcţii. Toate au confirmat. Dar discuţia nu este limitată la aceste opt companii. Atât discuţia de săptămâna asta, cât şi discuţia de săptămâna viitoare va fi deschisă pentru firmele serioase de construcţii din România", a afirmat Nicuşor Dan.

El a menţionat că firmele care doresc să participe la aceste discuţii sunt rugate să trimită un e-mail, o adresă scrisă sau să sune la Primăria Capitalei, la Cabinetul primarului general.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri