Comparatoare de prețuri pentru energie electrică și gaze: unde le găsești

Comparatoarele de tarife pentru ofertele furnizorilor de gaze naturale și energie electrică suntacum disponibile și pe pagina web a autorității de concurență AICI.

În contextul liberalizării pieței de energie electrică, comparatorul de tarife realizat de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE a fost accesat de mulți consumatori casnici pentru a analiza ofertele furnizorilor, ceea ce a dus la o îngreunare a funcționării acestuia.
Ca urmare, Consiliul Concurenței și ANRE au decis ca cele două platforme pentru compararea ofertelor (gaze naturale și energie electrică) să poată fi accesate și de pe site-ul autorității de concurență, datele și informațiile din aplicație fiind furnizate de ANRE.

Comparatoarele de tarife sunt aplicații prin intermediul cărora consumatorii pot analiza ofertele furnizorilor de gaze naturale și energie electrică și pot accesa, în mod direct şi centralizat, informaţii privind ofertele furnizorilor, documentele necesare încheierii contractelor, modalitatea de transmitere către furnizori a documentelor.

De asemenea, utilizatorii pot face simulări privind valoarea facturii, prin introducerea datelor referitoare la consumul lunar şi la preţul de furnizare din contractul actual, putând, astfel, compara ofertele pentru a o alege cea care corespunde cel mai bine nevoilor lor.

Comparatorul de tarife pentru ofertele de energie electrică poate fi găsit AICI.

Comparatorul de tarife pentru ofertele furnizorilor de gaze naturale poate fi găsit AICI.

Citeste si:
Chirițoiu: Prețul electricității pentru populație a fost prea mic...
Chirițoiu: Prețul...

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri