Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti anunţă că, începând de vineri seara şi până în prezent, în Municipiul Bucureşti şi în localităţile limitrofe au avut loc creşteri importante ale concentraţiilor poluanţilor monitorizaţi.

Astfel, conform unui comunicat al APM Bucureşti, la staţiile B6- Cercul Militar, de trafic, şi B2- Titan, concentraţiile de PM 10 au fost cele mai ridicate, concentraţia medie orară maxim înregistrată a fost de 148 micrograme/mc, aproape triplul valorii limită stabilite pentru media zilnică. Şi celelalte staţii de monitorizare au înregistrat concentraţii medii orare ale PM 10 în jurul şi peste valoarea de 100 micrograme/mc.

Concentraţia medie orară a NO2 a ajuns la o valoare foarte apropiată de valoarea limită (185 micrograme/mc faţă de VL=200 micrograme/mc) doar la staţia B6.

"La începutul serii de ieri, la toate staţiile de monitorizare din oraş s-au înregistrat corelaţii între poluanţii monitorizaţi (creşteri pe aceleaşi perioade ale concentraţiilor de PM10, NO2 şi CO, chiar şi benzen). Analiza corelaţiilor ne indică faptul că traficul a participat semnificativ la creşterea concentraţiilor de pm10.

Începând cu ora 20:00, concentraţiile de particule PM 10 au crescut în continuare, în orele de seară spre noapte, aducându-se aport suplimentar din încălzirea rezidenţială. Întrucât condiţiile meteo au fost nefavorabile dispersiei, s-au produs acumulări de poluanţi la nivelul solului şi concentraţiile au rămas ridicate şi în cursul dimineţii de astăzi, însă la niveluri mai reduse decât în cursul serii. Au fost informate autorităţile publice locale, responsabile de gestionarea traficului în Capitală. În aceste momente este importantă gestionarea eficientă a traficului pentru a nu se produce noi creşteri ale concentraţiilor", explică reprezentanţii APM, potrivit Agerpres.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri