Autoritățile din Barcelona au introdus o măsură nouă de limitare a răspândirii coronavirusului în mijloacele de transport în comun. Călătorii sunt rugați să păstreze liniștea și să nu vorbească între ei pentru ca virusul să nu se răspândească pe durata călătoriilor.

Ideea vine în urma recomandările transmise de către experții de la OMS, Barcelona fiind printre primele orașe care au introdus această măsură. De asemenea, și regiunea La Rioja și Insulele Baleare au adoptat o o astfel de inițiativă.

Oamenii care strigă sau vorbesc la telefon pot emite cu până la cincizeci de ori mai multe particule de virus.

-Maria Cruz Minguillon, cercetător la Consiliul Național de Cercetare din Spania (CSIC)-

Mai multe studii arată că transportul public nu este o zonă cu risc mult mai mare de contaminare, însă măsura transportului silențios ar putea îmbunătăți situația în ceea ce privește răspândirea coronavirusului, a declarat Isidre Gavin i Valls, secretaru pentru infrastructură și mobilitate în guvernul catalan.

„Mulți oameni s-au temut, pentru că este dificil să păstrezi distanțarea în transportul public, dar prin măsuri precum interzicerea mâncării și a băuturii și păstrarea tăcerii, reducem riscurile”, a adăugat ea, potrivit Digi 24.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri