Potrivit Hotărârii de Guvern, care modifică strategia națională de vaccinare, persoanele care sunt private de libertate vor beneficia de vaccin în cadrul „etapei a treia A” de vaccinare împotriva coronavirusului, alături de lucrătorii din HoReCa, bancheri, coafeze, bibliotecari sau casieri.

Pentru etapa a treia de vaccinare, Guvernul a decis să introducă mai multe categorii de persoane care se pot vaccina, fiind introduse mai multe categorii care vor avea prioritate. Printre aceștia se numără și deținuții din penitenciare. Acesta este motivul pentru ca Liviu Dragnea se va putea vaccina în aceeași perioadă cu lucrătorii din industria HoReCa, din sistemul bancar sau din domeniul artistic.

Vaccinarea populației în această etapă este programată să se desfășoare în luna aprilie, însă autoritățile speră ca această etapă să aibă loc mai repede, în contextul în care România va beneficia de doze de vaccin suficiente, scrie Digi24.

Persoanele care intră în etapa a treia A de vaccinare

a) Persoane care își desfășoară activitatea în cadrul unor unități, operatori economici cu risc ridicat de infectare al personalului propriu și al persoanelor deservite, din următoarele domenii de activitate :

  • i) lucrătorii din Industria extractivă,
  • ii) lucrătorii din Industria prelucrătoare
  • iii) lucrătorii din Hoteluri și restaurante
  • iv) lucrătorii din domeniul de întreținere corporală, coafură și alte activități de înfrumusețare
  • v) lucrătorii din domeniul spectacole, activitati culturale și recreative.
  • vi) lucrătorii din sistemul financiar, bancar și din domeniul asigurărilor, cu precădere a celor care au contacte directe cu publicul și a celor care prestează servicii esențiale de plăți, administrare cont și investiții și operează infrastructuri critice naționale, precum și personalul critic de suport al acestora;
  • vii) persoanele cazate în centrele regionale de proceduri și cazare ale solicitanților de azil aflate în subordinea Inspectoratului General pentru Imigrări”.
  • viii) persoanele cazate în centrele pentru cazarea străinilor luați în custodie pubIică aflate în subordinea Inspectoratului General pentru Imigrări”;
  • ix) persoane private de libertate;
  • x) persoane care asigură infrastructura de comunicații;
  • xi) lucrătorii din domeniul muzeal și al colecțiilor publice;
  • xii) lucrătorii din biblioteci.

b) populaţia adultă, alte categorii decât cele prevăzute la punctele 1 și 2 de la litera C;

c) populaţia pediatrică, în funcţie de evoluţia epidemiologică şi de caracteristicile vaccinurilor aprobate pentru utilizarea la persoanele cu vârsta sub 18 ani.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri