Agenția pentru Protecția Mediului dă vina pe trafic și condiții atmosferice pentru poluarea din weekend

În București, dar și în localitățile limitrofe s-a înregistrat în weekend un grad ridicat de poluare.

Rețeaua națională de măsurare a calității aerului a înregistrat depășiri de până la 3 ori pentru PM10, iar rețelele independente au înregistrat și ele depășiri de până la 600% pentru PM2,5 și 400% pentru PM10.

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) dă vina pe trafic și condițiile meteo nefavorabile dispersiei care au produs acumulări de poluanți la nivelul solului.

Luni, însă, gradul de poluarea a scăzut brusc, iar ceea ce s-a întâmplat se înscrie în tiparul conturat de la începutul sezonului rece și anume poluare masivă care are loc aproape în fiecare weekend, dar noaptea, scrie HotNews.

Reamintim că Bucureștiul s-a confruntat zilele trecute cu un grad mare de poluare. La staţiile B6- Cercul Militar, de trafic, şi B2- Titan, concentraţiile de PM 10 au fost cele mai ridicate, concentraţia medie orară maxim înregistrată a fost de 148 micrograme/mc, aproape triplul valorii limită stabilite pentru media zilnică. Şi celelalte staţii de monitorizare au înregistrat concentraţii medii orare ale PM 10 în jurul şi peste valoarea de 100 micrograme/mc, au transmis atunci reprezentanții APM.

Citeste si:
Ministrul Mediului cere primăriilor o listă de măsuri pentru...
Ministrul Mediului le cere...

Sursa foto: Agerpres FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri