Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis mai multe avertizări Cod galben de viscol, valabile în următoarele ore în zonele montane din 13 judeţe.

Potrivit meteorologilor, până la ora 11:00, în judeţele Caraş-Severin şi Hunedoara, la o altitudine de peste 1.800 de metri, vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de 90-100 km/h, spulberând zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii, scrie Agerpres.

Până la ora 10:00, în judeţele Vrancea (zona de munte), Iaşi şi Vaslui se vor semnala intensificări locale ale vântului, cu viteze de 55 - 60 km/h, iar în zona Carpaţilor de Curbură, 70 - 90 km/h, spulberând zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii.

Fenomene similare vor fi până la aceeaşi oră şi în judeţul Botoşani, respectiv în localităţile: Albeşti, Ştefăneşti, Coţuşca, Rădăuţi-Prut, Călăraşi, Avrămeni, Manoleasa, Hlipiceni, Păltiniş, Vlăsineşti, Mileanca, Santa Mare, Drăguşeni, Durneşti, Dobârceni, Mihălăşeni, Viişoara, Hăneşti, Săveni, Ripiceni, Româneşti, Mitoc, Adăşeni şi Răuşeni.

De asemenea, până la ora 9:00, în zona de munte a judeţelor Gorj, Vâlcea, Mehedinţi, Argeş, Buzău, Prahova şi Dâmboviţa se vor semnala intensificări ale vântului cu viteze la rafală în general de 70-80 km/h, iar la altitudini de peste 1.800 de metri, rafalele vor depăşi 90 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Sursa foto: Shutterstock / darioayala

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri