Liga elveţiană de fotbal (SFL) a interzis prezenţa copiilor de mingi la meciuri, din cauza pandemiei de coronavirus, scrie joi ziarul Le Matin.

Agerpres informează că, între impunerea carantinei, amânarea unor meciuri şi bulversarea calendarului, se pune întrebarea dacă este posibil să fie dus la bun sfârşit campionatul Elveţiei. În orice caz, acesta este obiectivul SFL, care a hotărât că este nevoie de mai multă prudenţă pentru desfăşurarea cât mai normală a competiţiei, ţinând cont de cerinţele de protecţie legate de Covid-19.

Odată cu reluarea campionatului în luna ianuarie, SFL a intensificat măsurile de luptă împotriva coronavirusului, hotărând, printre altele, că mingile trebuie dezinfectate la pauză şi că trebuie renunţat la copiii de mingi.

La repunerea balonului în joc, cei 22 de fotbalişti aflaţi pe teren trebuie să recupereze singuri mingea.

"Obiectivul este reducerea numărului contactelor potenţiale cu jucătorii", a precizat Sebastien Egger, responsabilul cu comunicarea al clubului Neuchatel Xamax. Această grupare a primit deja joi noul protocol, în vigoare din weekend. "A trebuit să-i sunăm pe băieţii care urmau să fie copii de mingi ca să le spunem să nu vină a doua zi la meci...", a declarat Egger.

Absenţa tradiţionalilor copii de mingi a provocat deja câteva derapaje savuroase, cum s-a întâmplat duminică la meciul FC Vaduz -Young Boys Berna (0-0). Cu această ocazie, pe gazonul parţial acoperit de zăpadă s-au aflat în acelaşi timp două mingi când jocul se reluase deja. Nimeni nu a profitat însă de acest dublu avantaj, notează cotidianul citat.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri