Incendiul din dimineața zilei de 29 ianuarie de la Institutul Național de Boli Infecțioase ”Prof. Dr. Matei Balș” nu a lăsat fără voce ONG-urile din România. Inițiativa România, Asociația Civică #activag Pitești, dar și Dăruiește Viață vor organiza un protest în fața spitalului ”Matei Balș”, pe durata a trei ore.

Protestul a fost promovat pe o rețea socială, sub motto-ul ”Opriți măcelul din sănătate!”. Aceasta se va desfășura respectând normele de protecție sanitară, în contextul pandemic. Va fi un protest pașnic, cu pancarte și mesaje pentru autorități.

”Ne dorim să respectăm cu strictețe prevederile și măsurile preventive stricte impuse de pandemie și de aceea forma de protest pașnic pe care o alegem este să mergem în fața spitalelor municipale din orașele reședință de județ și să ducem fiecare o lumânare pentru morții nevinovați ai sistemului medical. Vom purta cu noi și depune în fața spitalelor și pancarte prin care să cerem ferm oprirea dezastrului din sănătate”, este precizat pe pagina de Facebook a evenimentului.

Protestul va începe la ora 18:00 și va dura până la ora 21:00.

ONG-urile cer măsuri urgente legislative și administrative ale guvernului și autorităților competente pentru siguranța reală a pacienților în spitalele din România.

”NU PUTEM să ne resemnăm în fața tragediilor repetate pe care le declanșeză neglijența și corupția multor ani anteriori! Cerem măsuri ACUM”, mai este menționat pe rețeaua socială.

Sursa foto: Institutul Național de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Balș"/Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri