Persoanele fără adăpost, dar și familiile cu venituri mici, de până în 1.200 lei, pot beneficia în fiecare zi, de luni până vineri, de o masă caldă, la noua cantină inaugurată de Kaufland și Asociația Șansa.

Cantina, care se află în incinta Griro Tower din Calea Griviței, va funcționa în această perioadă în regim de luat la pachet. Vor fi pregătite zilnic 500 de porții de mâncare caldă.

Pentru a putea beneficia de porțiile de mâncare, persoanele trebuie să fie înscrise în evidența Asociației. Înscrierile se pot face online, completând formularulul sau direct la sediul cantinei. Fiecare solicitare va fi procesată de Asociația Șansa ta, iar beneficiarilor li se vor realiza dosare sociale.

Spațiul cantinei este compus din bucătărie, unde se vor depozita și pregăti mesele comunitare oferite, zonă administrativă și cameră tehnică, vestiare pentru femei și bărbați, dar și o zonă de servit cu mese și scaune pentru aproximativ 70 de persoane, ce va fi disponibilă după ridicarea restricțiilor.

Bucătăria este utilată cu echipamente de gătit: cuptoare, plite, mașini pentru gătit (curățat, tocat, paste, etc), frigidere, vitrine, camere pentru depozitare. Printre facilitățile disponibile se numără și sistemele de siguranță, instalații sanitare și de ventilație noi, vestiare cu dușuri, spălătorie pentru echipamentul de lucru, toalete pentru beneficiari, lift pentru persoanele cu dizabilități, dar și o parcare cu 20 de locuri și o zonă de recepție a mărfii.

Reprezentanții Kaufland au declarat că analizează deschiderea de cantine nu doar în București, în funcție de cum vor decurge parteneriatele.

Care va fi meniul cantinei

Kaufland va asigura toate produsele necesare pentru prepararea meselor comunitare. O parte din alimente vor proveni din stocurile companiei, iar meniul zilnic va fi stabilit urmărind folosirea optimă a tuturor resurselor. Mai jos puteți citi ce meniuri sunt disponibile:

  • Supă cremă de ciuperci
  • Piure cartofi cu cotlet de porc marinat în iaurt pe grătar și salată verde
  • Placintă cu brânză dulce stafide și gutui
  • Ciorbă țărănească de porc
  • Ciulama de ciuperci cu ceafă de porc
  • Mămăliguță și smântână
  • Placintă cu măr, scortisoara si sos de vanilie
  • Ciorbă de legume
  • Ratatouille cu cârnați de casă
  • Griș cu lapte, stafide, scortișoară și banane
  • Ciorbă rădăuțeană de pui
  • Placintă cu carne, sos de iaurt și salată verde
  • Orez cu lapte și scorțișoară și dulceață de măr cu ghimbir

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri