FOTO: Cum arată cantina socială deschisă de Kaufland în București

Persoanele fără adăpost, dar și familiile cu venituri mici, de până în 1.200 lei, pot beneficia în fiecare zi, de luni până vineri, de o masă caldă, la noua cantină inaugurată de Kaufland și Asociația Șansa.

Cantina, care se află în incinta Griro Tower din Calea Griviței, va funcționa în această perioadă în regim de luat la pachet. Vor fi pregătite zilnic 500 de porții de mâncare caldă.

Pentru a putea beneficia de porțiile de mâncare, persoanele trebuie să fie înscrise în evidența Asociației. Înscrierile se pot face online, completând formularulul sau direct la sediul cantinei. Fiecare solicitare va fi procesată de Asociația Șansa ta, iar beneficiarilor li se vor realiza dosare sociale.

Spațiul cantinei este compus din bucătărie, unde se vor depozita și pregăti mesele comunitare oferite, zonă administrativă și cameră tehnică, vestiare pentru femei și bărbați, dar și o zonă de servit cu mese și scaune pentru aproximativ 70 de persoane, ce va fi disponibilă după ridicarea restricțiilor.

Citeste si:
COVID-19: Kaufland își va testa GRATUIT toți angajații
COVID-19: Kaufland își va...

Bucătăria este utilată cu echipamente de gătit: cuptoare, plite, mașini pentru gătit (curățat, tocat, paste, etc), frigidere, vitrine, camere pentru depozitare. Printre facilitățile disponibile se numără și sistemele de siguranță, instalații sanitare și de ventilație noi, vestiare cu dușuri, spălătorie pentru echipamentul de lucru, toalete pentru beneficiari, lift pentru persoanele cu dizabilități, dar și o parcare cu 20 de locuri și o zonă de recepție a mărfii.

Reprezentanții Kaufland au declarat că analizează deschiderea de cantine nu doar în București, în funcție de cum vor decurge parteneriatele.

Citeste si:
Cum se vor adapta restaurantele tendințelor din 2021
Cum se vor adapta...

Care va fi meniul cantinei

Kaufland va asigura toate produsele necesare pentru prepararea meselor comunitare. O parte din alimente vor proveni din stocurile companiei, iar meniul zilnic va fi stabilit urmărind folosirea optimă a tuturor resurselor. Mai jos puteți citi ce meniuri sunt disponibile:

 • Supă cremă de ciuperci
 • Piure cartofi cu cotlet de porc marinat în iaurt pe grătar și salată verde
 • Placintă cu brânză dulce stafide și gutui
 • Ciorbă țărănească de porc
 • Ciulama de ciuperci cu ceafă de porc
 • Mămăliguță și smântână
 • Placintă cu măr, scortisoara si sos de vanilie
 • Ciorbă de legume
 • Ratatouille cu cârnați de casă
 • Griș cu lapte, stafide, scortișoară și banane
 • Ciorbă rădăuțeană de pui
 • Placintă cu carne, sos de iaurt și salată verde
 • Orez cu lapte și scorțișoară și dulceață de măr cu ghimbir

Sursa foto: Wall-Street.ro
Despre autor
Raluca Nicolae
 Raluca a studiat Jurnalism la Universitatea Hyperion din București și a urmat un master în Comunicare mediatică și publicitate, în cadrul aceleiași instituții. Ea și-a început activitatea în presă în 2019, în departamentul economic al grupului Mediafax. În perioada 2019-2020, Raluca a acoperit domeniile start-up și fintech în cadrul Adevărul Financiar , publicație care face parte din grupul Adevărul . S-a alăturat echipei...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri