Meteorologii informează că, în noaptea de duminică spre luni, se vor înregistra depuneri de praf saharian în România, la început în regiunile vestice, nord-vestice şi la munte, iar în primele zile ale săptămânii viitoare şi în restul ţării, scrie pe pagina oficială de Facebook, Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP).

"Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) informează că, în perioada 6 - 9 februarie, circulaţia aerului, preponderent din sector sudic, favorizează avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, îndeosebi către sudul, centrul şi sud-estul Europei, inclusiv deasupra României. În această perioadă, temporar în ţările de la vest şi sud-vest de ţara noastră, se semnalează precipitaţii, astfel încât concentraţia particulelor de praf care urmează a ajunge deasupra României va fi redusă.

Depunerile de praf în ţara noastră vor putea fi observate în zonele şi intervalele cu ploaie, cel mai probabil în noaptea de duminică spre luni (7/8 februarie în regiunile vestice, nord-vestice şi la munte, iar la începutul săptămânii viitoare şi în restul ţării", notează ANM,reprezentanții de la Ministerul Mediului, potrivit Agerpres.

Sursa foto: Facebook/ Ministerul Mediului

Administratia Nationala de Meteorologie RA informează că, în perioada 6 - 9 februarie, circulația aerului,...Posted by Ministerul Mediului - România on Saturday, 6 February 2021

Un fenomen similar a persistat deasupra României la jumătatea lunii mai a anului trecut, când praful saharian a fost prezent pe durata a câteva zile.

Informare ANM de ploi

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, un Cod galben de polei, valabil până luni la ora 20:00 în opt judeţe din zona Moldovei, respectiv un Cod galben de vânt puternic, ce vizează 12 judeţe din Transilvania, Oltenia şi Banat, până luni, la ora 16:00.

În acelaşi timp, începând de duminică dimineaţa, la ora 10:00, şi până marţi, la ora 12:00, va fi valabilă o informare de ploi moderate cantitativ şi intensificări ale vântului, valabilă în majoritatea regiunilor.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri