Consiliul Judeţean Ilfov a aprobat Raportul anual cu privire la stadiul realizării măsurilor din Planul de menţinere a calităţii aerului pentru judeţul Ilfov, 2019-2023, potrivit Agerpres.

Proiectul a trecut cu 28 de voturi pentru şi 5 voturi împotrivă, se arată pe pagina de Facebook a CJ Ilfov.

"Scopul proiectului este să îmbunătăţim calitatea aerului în judeţul Ilfov. Punem sănătatea ilfovenilor pe primul loc, punem accent pe dezvoltarea transportului public mai puţin poluant. Avem nevoie de un sistem de transport public complet integrat pentru Ilfov şi Bucureşti. În 2020, s-au reabilitat zeci de kilometri de drumuri în judeţul Ilfov. S-au îmbunătăţit trotuare, piste pentru biciclişti. S-au amenajat parcuri şi spaţii verzi, s-au plantat arbori în mai multe localităţi din Ilfov. În momentul de faţă, se reabilitează termic zeci de blocuri şi mai multe clădiri publice cu scopul de a reduce consumul de combustibili. Se modernizează şi extinde reţeaua de distribuţie de gaze naturale prin utilizarea sistemelor de încălzire bazate pe surse regenerabile", a declarat preşedintele CJ Ilfov, Hubert Thuma.

Construcții în județul Ilfov

Potrivit acestuia, CJ Ilfov trebuie să construiască şi să modernizeze în acelaşi timp, să facă noi drumuri, piste, alei pietonale şi, în paralel, să le pună la punct pe cele care există deja. "Promovăm, de asemenea, mijloacele de transport 'verzi', prin înnoirea parcului auto cu autovehicule cu emisii reduse", a spus Hubert Thuma.

Un punct care nu este inclus în "Planul de menţinere a calităţii aerului pentru judeţul Ilfov 2019-2023" îl reprezintă situaţia deşeurilor.

"Problemele la capitolul poluare sunt multe, peste tot, nu doar la noi în judeţ. Probabil o să mă întrebaţi de deversările ilegale de ape uzate din zona Otopeni-Tunari. Precizez în acest caz că am sesizat Garda Naţională de Mediu - Comisariatul Judeţean Ilfov şi Administraţia Apele Române. Şi în ceea ce priveşte groapa de gunoi de la Rudeni, am trimis sesizările primite către instituţiile cu atribuţii de control în domeniul protecţiei mediului. Iar în zonele în care au loc depozitări şi arderi ilegale de deşeuri au fost dispuse măsuri de salubrizare, respectiv în Dobroeşti şi Pantelimon. Aceste ultime probleme pe care le-am amintit nu apar în raportul pe care-l supun votului pentru că ele nu sunt prevăzute de legislaţia aplicabilă calităţii aerului. Dar vă asigur că mergem în direcţia bună la capitolul mediul înconjurător", a adăugat Hubert Thuma.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri