Reprezentanții industrie HORECA spun că vor să dea Guvernul în judecată și să ceară despăgubiri de 500.000.000 de euro deoarece guvernanții nu au găsit până acum o cale să ajute concret acest sector aflat într-o situație critică, potrivit antena3.ro.

"Este dreptul legitim al unei industrii închise să acționeze în judecată un guvern care nu vine și cu măsuri compensatorii atunci când decide să închidă o industrie. Am pornit împreună să contruim ordonanța 224 care presupune operaționalizarea unei scheme de ajutor de stat pentru acoperirea a 20% din pierderea cifrei de afaceri 2019 - 2020, or această OUG are un traseu cel puțin hilar.

A fost promulgată în ședința de guvern Orban, apoi a fost promulgată în ședința din decembrie din nou de către Guvernul Cîțu și acum așteptăm din nou modificări la această ordonanță, cu alte cuvinte ne ducem spre vară cu această ordonanță în speranța că trecem și de buget, respectiv bugetul promis, discutat, agreat, pentru o industrie care a fost pusă pe butuci anul trecut", a precizat Dragoș Petrescu, președinte HORA, la Sinteza zilei.

Sursa foto: Shutterstock.com / Andrey Bayda

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri