Primarul sectorului 6 al Capitalei, Ciprian Ciucu a recurs la un experiement după ce a constatat că gradul de poluare din sectorul pe care îl conduce este unul foarte mare. Primarul spune că există un „strat gros de țărână amestecată cu diferite chimicale provenite din carburanți sau din trafic”, pe străzile din sector, în special acolo unde sun parcate mașini.

Edilul atrage atenția cu privire la faptul că vântul duce aceste chimicale în „plămânii noștri”, motiv pentru care a decis să spele străzile, despre care spune că „nu au au fost spălate de când au fost asfaltate”. Primarul anunță cea mai amplă campanie de curățenie generală pentru sectorul 6, pe care o pregătește atunci când temperaturile vor mai crește, odată cu începutul primăverii.

Aseară am făcut un experiment: am notificat din timp locuitorii din zonă să mute mașinile pentru că urmează sa spălăm străzile. Acolo unde nu le-au mutat ei, le-am mutat noi pentru ei. Doar vreo 8 mașini rămăseseră neclintite, unelele păreau nefolosite de mai mult timp. Apoi am spălat temeinic strada. Pe Iuliu Maniu, între Moinești și Valea Lungă.

Acest exercițiu ne este util în iminența amplei campanii de curățenie generală de primăvară pe care o planificăm in Sectorul 6. Cum trece vijelia și se încălzește decent vremea vom demara cea mai amplă campanie de curățenie generală care a fost vreodată in București. Inclusiv cu participarea dumneavoastră voluntară, dacă doriți. Eu voi pune mâna pe sapă și pe greblă pentru că nu e nicio rușine să ai grijă de orașul tău. Dar despre ce si cum, vă voi spune mai multe în curând.

În administrațiile moderne experimentul sau simulările la scară mai mică ajută în luarea deciziilor. Nu te apuci să iei decizii așa din birou, trebuie să înțelegi ce merge și ce nu merge.

O sa fie un regulament, o sa fie o dezbatere, vom implica in proces mai toate instituțiile (ADPDU, Poliția Locală, firma de salubritate, administrațiile Pietelor, Școlilor etc.). In week-end-uri, si nu doar in week-end-uri, dacă doriți sa va implicați in zona dumneavoastră, va vom sta la dispoziție cu unelte, flori și peisagiști. Ar putea fi și plăcut.

Revin cu detalii”, a scris Ciprian Ciucu pe pagina sa de Facebook.

Spălăm străzile Dacă vă uitați la străzi, pe margini, mai ales acolo unde sunt parcate mașini, este un strat gros de...Posted by Ciprian Ciucu on Wednesday, 10 February 2021

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri