La nicio săptămână de la redeschiderea școlilor, în Sectorul 4 au fost înregistrate patru cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în rândul elevilor și profesorilor.

Unitățile de învățământ din Sectorul 4 în care au fost descoperite noile cazuri de COVID-19 sunt următoarele

  • Școala Gimnazială nr. 190 – un elev care învață în clasa a IV-a
  • Școala Gimnazială nr. 113 – un elev care învață în clasa I
  • Școala Gimnazială nr. 79. – un elev care învață în clasa a III-a

În unitățile de învățământ mai sus menționate, cursurile se vor suspenda conform noului ordin comun al miniștrilor Educației și Sănătății:”La apariția unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învățământ preșcolar sau clasă de învățământ primar, cursurile se suspendă pentru o perioadă de 14 zile. În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile, după finalizarea procedurilor de dezinfectare a sălii de clasă”.

În afara celor trei cazuri confirmate în rândul elevilor, s-a mai înregistrat și un caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus în rândul profesorilor de la Școala Gimnazială nr.129.
Conform prevederilor legale în vigoare, ”la apariţia cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice, acestea au obligaţia de a anunţa conducerea unităţii de învăţământ care va informa DSP/DSPMB și care în urma anchetei epidemiologice va stabili care sunt contacții direcți ai acestora și va decide împreună cu conducerea unității de învățământ dacă se impune suspendarea activităților didactice la nivelul unității de învățământ”.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri