Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a retras de la comercializare 5.000 de măşti pentru copii Flippy, de la un operator economic din judeţul Covasna, produsul nefiind conform cu Regulamentul privind echipamentele individuale de protecţie şi cu standardul european relevant, scrie vineri directorul general al instituţiei, Paul Anghel, pe pagina sa de Facebook.

"Spre informare - Rapex 12 februarie 2021. Notificare România - Masca de protecţie pentru copii FLIPPY, potenţial periculoasă. Au fost retrase de la comercializare 5.000 bucăţi, de la un operator economic din judeţul Covasna. Produsul promovează un potenţial de protecţie împotriva particulelor virale, dar capacitatea sa de filtrare nu a fost certificată ca atare de către organismul european relevant. Prin urmare, este posibil ca produsul să nu îndeplinească cerinţele de sănătate şi siguranţă şi, prin urmare, poate să nu fie protejat în mod adecvat dacă nu este combinat cu măsuri suplimentare. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind echipamentele individuale de protecţie şi cu standardul european relevant EN 149", precizează Anghel, conform Agerpres.ro.

La sfârşitul lunii ianuarie a acestui an, reprezentantul ANPC preciza, pentru AGERPRES, că măştile chirurgicale şi cele care sunt dispozitive de protecţie respiratorie sunt clar reglementate de Directiva 93/42/CEE, respectiv de Regulamentul UE/2016/425 şi trebuie să respecte cerinţe obligatorii pentru a putea fi puse pe piaţă.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a efectuat, încă de la începutul lunii martie a anului 2020, acţiuni de verificare a respectării prevederilor legale la comercializarea măştilor, iar în urma acestor acţiuni de control au fost notificate 21 de produse tip "mască" chirurgicală/medicală sau de protecţie pe portalul Uniunii Europene - Safety Gate - sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare periculoase (RAPEX).

Sursa foto: ANPC / Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri