Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, anunță că, potrivit raportului preliminar al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, nu a fost vorba despre un incendiu la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Capitală.

El a adăugat că, în urma "degajării de fum" înregistrată duminică seara, nimeni nu a avut de suferit, relatează Agerpres.

"Pacienţii din unitatea mobilă ATI au fost mutaţi preventiv în altă locaţie, aşteptăm raportul final şi vom spune exact ce s-a întâmplat acolo, de unde a apărut acea degajare de fum, dar ce este foarte important - nimeni nu a avut de suferit", a afirmat Bode.

La Institutul "Marius Nasta" a fost anunţat, duminică seara, un incendiu la o unitate mobilă ATI amplasată într-un TIR. La faţa locului s-au deplasat zeci de echipe de pompieri.

Beatrice Mahler: La "Marius Nasta" este angajat un singur pompier, care este în concediu de șase luni

La Institutul "Marius Nasta" din București este angajat un singur pompier, dar acesta este în concediu de șase luni, a declarat managerul instituției sanitare, Beatrice Mahler.

"Există angajat un pompier la "Marius Nasta", dar de mai bine de şase luni este în concedii... (...) Concedii medicale întrerupte cu concedii de odihnă. Este foarte greu să lucrezi într-o instituţie publică în care personalul nu vrea să lucreze şi în care tu, manager, şi echipa de management vrea să facă şi are de făcut treabă cu persoane care nu vor şi nu se implică în activitatea unui spital, iar aceste persoane sunt foarte greu de sancţionat. Cu siguranţă este nevoie de o reevaluare a legislaţiei în acest sens, pentru că dacă vrei să faci treabă şi vrei să te implici trebuie să fii prezent", a afirmat reprezentantul unităţii medicale.

În ceea ce priveşte verificarea instalaţiilor în unitatea medicală, managerul a spus că există o procedură în acest sens.

"Echipa tehnică verifică instalaţiile, dar să nu uităm, în acest moment, vorbim despre unitatea mobilă. Echipa tehnică verifică instalaţiile. Avem o procedură extrem de atentă şi chiar sunt atentă ca lucrurile acestea să fie respectate. Este însă o echipă tehnică formată din trei (persoane - n.r.)... Biroul Tehnic are trei angajaţi, iar în institut sunt doi electricieni, unul angajat acum în stare de urgenţă", a explicat Beatrice Mahler.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri