Companiile municipale din București reprezintă încă o problemă pe care administrația Dan vrea să o rezolve. Pe 21 februarie, Violeta Alexandru anunțat că prima companie municipală care va fi desfiinţată va fi Compania Turistică Bucureşti.

Nicușor Dan explică faptul că aceste companii municipale nu aveau contracte cu nimeni, iar salariile angajaților erau mult mai mari decât ar fi trebuit.

Compania Turistică București, spre exemplu, are 15 angajați, dar și un apartament, drept sediu, al cărei chirie era destul de dificil de suportat, potrivit informațiilor furnizate de edilul Capitalei.

Oamenii au încasat banii degeaba. Erau niște chioșcuri de informare împrăștiate prin București”, spune Nicușor Dan.

De ce nu pot desființate cu ușurință aceste companii

Actuala administrație a Bucureștiului a decis desființarea acestor instituții, însă se pare că procesul nu este atât de facil.

”Aceste companii au niște angajați și au și anumite datorii. Ca să poți închide o companie, trebuie să îi plătești datoriile, dar și angajați. Iar eu am preluat funcția cu o datorie de 2,5 miliarde de lei. Îmi e foarte greu să acopăr această gaură”, explică Dan, la Digi24.

Nu în ultimul rând, Nicușor Dan susține că aceste companii au fost înființate cu un scop politic, acela de a plăti foarte bine anumiți activiști de partid.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri