Doar la câteva zile după ce un parlamentar francez a cerut reforme pentru situația cannabisului, și chiar organizarea unui referendum, rezultatele unui sondaj realizat de guvern arată părerea francezilor despre cannabis. Datele arată că majoritatea celor care au răspuns la sondaj își doresc legalizarea „ierbii” pentru consum recreațional.

Conform publicației Canex, peste 250,000 de persoane au participat la sondajul realizat de guvern, din care mai bine de 80% au anunțat că doresc realizarea cannabisului pentru consum recreațional, și chiar pentru producție.

Mai mult de atât, 85% dintre respondenți au spus că oamenii ar trebui să poată crește o cantitate limitată de cannabis pentru uz peronal.

În cazul celora care nu sunt de acord pentru legalizarea completă, 14% și-ar dori ca drogul ușor să fie decriminalizat pentru adulți, în timp ce doar 5% au spus că restricțiile nu sunt destul de stricte. Mai puțin de 1% dintre francezi au spus că legislația din jurul cannabisului ar trebui să rămână în forma actuală.

Un alt parlamentar francez a spus că „știm deja că legalizarea cannabisului nu mai este de mult un taboo și că concetățenii observă faptul că legislația actuală nu e destul de eficientă”.

Totuși, Ministrul de Interne al Franței a spus că nu este de acord cu legalizarea drogului. În același timp, un alt parlamentar al Franței, Jean Moreau, liderul comisiei parlamentare în ceea ce privește uzul recreațional al cannabisului, a spus că legalizarea drogului ar fi posibilă.

Moreau a spus că decriminalizarea drogului nu ar fi de ajuns.

„Astăzi cannabisul este interzis, dar avem un consum record. Interzicerea nu funcționează, ci doar duce la apariția unei piețe negre. E o economie paralelă din care, acum, se finanțează alte rețele infracționale, precum traficul de arme.” a declarat Moreau.

Parlamentarul francez sugerează ca guvernul să stabilească un sistem care să reguleze cannabisul legal ca să se asigure că consumatorii primesc produse sigure și de înaltă calitate la un preț rezonabil.

Datele recente citate de Canex arată că francezii sunt cei mai mari consumatori de iarbă din Europa, la egalitate cu Spania. Datele indică faptul că 11% dintre francezi consumă cannabis, cu 1,4 procente peste Olanda, țară în care drogul poate fi cumpărat de la cafenele specializate.

În octombrie, Ministrul Sănătății din Franța a semnat un decret prin care a început un program pilot în care ar putea să le ofere pacienților bolnavi cronici iarbă medicinală.

Conform propunerii, 3.000 de persoane cu diverse boli, precum epilepsia sau cancer, ar putea să primească iarbă medicinală ca să trateze simptomele bolilor de care suferă.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri