Dominic Fritz, primarul municipiului Timișoara a transmis zilele trecute că există posibilitatea ca Timișoara să intre din nou în carantină, în contextul în care rata de infectare este în continuă creștere. Edilul a mai transmis că spitalele sunt pline, iar la ATI nu mai sunt locuri libere.

Cu toate acestea, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica a declarat că „nu este de acord cu carantinarea fără discernământ a municipiului Timișoara și a zonei periurbane”. Oficialul spune într-o postare pe pagina sa personală de Facebook că în urma discuțiilor pe care le-a purtat cu Raed Arafat (șeful DSU), cu directorul DSP Timiș și cu primarul Timișoarei că nu există argumente solide pentru care să fie dispusă carantinarea municipiului.

„Nu sunt de acord cu carantinarea fără discernământ a municipiului Timișoara și a zonei periurbane. În cadrul discuțiilor de astăzi cu șeful DSU Raed Arafat, cu directorul DSP Timiș și cu primarul Timișoarei am solicitat cifrele, datele și previziunile pe baza cărora se încearcă instituirea carantinei. Până în momentul de față nu am primit argumente solide astfel că decizia mea este împotriva unei carantine formale, lipsite de eficiență.

Dincolo de respectarea distanțării sociale și a normelor de igienă, Timișoara are nevoie de vaccinuri, de o informare corectă și responsabilă a locuitorilor și o abordare care să vizeze deopotrivă sectorul medical, cel economic și pe cel al educației.

Dacă totuși decizia primarului Timișoarei este de a forța carantina, atunci atrag atenția asupra necesității adoptării în paralel a următoarelor măsuri:

  • libertate de deplasare pentru persoanele vaccinate și pentru cele care au făcut deja boala;
  • sprijin financiar compensatoriu de urgență pentru operatorii economici afectați;
  • alocarea de către Ministerul Sănătății a unui număr suplimentar de vaccinuri.

În toamna anului trecut, la o rată de infectare comparabilă sau chiar mai mică dacă luam în considere faptul că au fost introduse în calcul și focarele, a fost solicitată carantina pentru Timișoara și a fost respinsă. Închei cu o întrebare retorică: ce s-a schimbat de atunci?”, a scris pe Facebook Alina Nica, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

Nu sunt de acord cu carantinarea fără discernământ a municipiului Timișoara și a zonei periurbane. În cadrul discuțiilor...Posted by Alin Nica on Friday, 5 March 2021

În ultimele 24 de ore, județul Timiș a raportat 354 de noi îmbolnăviri de COVID-19, cu o rată de incidență de 5,50, cel mai mare coeficient de infectare din țară, potrivit raportărilor primite de CNCCI de la Direcțiile de Sănătate Publică și transmite de Grupul de Comunicare Strategică.

Sursa foto: Vasadi Viorel/ Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri