Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS) a publicat datele pentru luna februarie, legate de numărul de români care beneficiază de ajutor social.

Numărul beneficiarilor de ajutor social a fost, în ianuarie 2021, de 176.736, cei mai mulţi fiind înregistraţi în judeţele:

  • Dolj (11.233 de persoane)
  • Bacău (9.608 de persoane)
  • Buzău (9.023 de persoane)

Conform datelor centralizate de Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS), suma medie plătită în prima lună a acestui an de statul român beneficiarilor de ajutor social (venit minim garantat) a fost de 265,77 lei, iar suma totală plătită s-a ridicat la 46,971 de milioane de lei.

La finalul lunii ianuarie 2021, erau suspendaţi de la plată 11.997 de beneficiari, cei mai mulţi din Buzău (998 de beneficiari suspendaţi), Botoşani (944) şi Dolj (758), scrie Agerpres.

Cea mai mare valoare a sumei medii plătite (drepturi curente) a fost raportată în judeţele Sălaj (342,10 lei), Covasna (317,67 lei) şi Braşov (317,06 lei).

Invitată în cadrul Conferinței HR 2.0 - O nouă eră a muncii, organizată de wall-street.ro, ministrul Muncii și Protecției Sociale a transmis că Guvernul vrea să sprijini în continuare persoanele aflate în dependeță cu statul, pentru ca ulterior să îi poată integra în câmpul muncii.

„Ne preocupă partea de sprijinire a celor care se află în dependență cu statul, și mă refer șomeri și la cei care se află în asistență socială, dar care pot muncii. Pe aceștia vrem să-i stimulăm să-și caute un loc de muncă. În cazul celor care află în asistență socială, dar care pot muncii, dorim să fie sprijiniți să participe la cursuri de tip „A doua șansă” și să fie calificați și să poată să intre și ei pe piața muncii”, a transmis Raluca Turcan, ministrul Muncii și Protecției Sociale, în cadrul evenimentului.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri