Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România a transmis către Avocatul Poporului un memoriu cuprinzând necesitatea sesizării Curţii Constituţionale a României cu o excepţie de neconstituţionalitate privind ordonanţa care stabileşte eliminarea accesului gratuit al studenţilor la transportul feroviar.

"Această acţiune este complementară demersurilor pe care federaţia le-a întreprins încă de la momentul anunţării intenţiei Guvernului de eliminare a transportului feroviar gratuit pentru studenţi. De atunci până în prezent, am asistat la o reacţie haotică şi neargumentată a coaliţiei guvernamentale şi la promisiuni ferme uitate uşor de reprezentanţii partidelor politice de guvernare", conform Agerpres.ro.

În opinia ANOSR, "există vicii de constituţionalitate intrinseci şi extrinseci multiple şi vădite care au atras depunerea memoriului către Avocatul Poporului, sperând ca aceste vicii să atragă sesizarea Curţii Constituţionale".

"Problemele cu ordonanţa de urgenţă a Guvernului care a eliminat transportul feroviar gratuit al studenţilor nu ţin doar de oportunitate, deşi acestea ar fi, oricum, suficiente - vorbim aici de lipsa unei analize bazate pe cifre, lipsa punerii în balanţă a beneficiilor aduse studenţilor şi companiilor feroviare faţă de costurile oricum reduse în pandemie ş.a.m.d. Am solicitat Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională a României pentru a analiza şi problemele constituţionale evidente - amintesc faptul că nu există o situaţie extraordinară şi urgenţa nu este în niciun fel motivată în cuprinsul OUG. Chiar Guvernul vorbeşte în preambulul ordonanţei de urgenţă de situaţia precară a studenţilor ca justificare pentru altă măsură din OUG, după care elimină transportul feroviar gratuit. Pe această din urmă temă, Guvernul nu oferă nici măcar o justificare de formă, nimic", susţine Horia-Şerban Oniţa, preşedintele ANOSR, citat în comunicat.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri