Liderul AUR, George Simion, solicită Ministerului Afacerilor Externe să intervină pe lângă autorităţile de la Chişinău să îi permită accesul pe teritoriul Republicii Moldova, ca demnitar al statului român, el susţinând că este blocat la vama Leuşeni, unde a fost informat că are interdicţie de a intra în această ţară până în 2023.

"Dacă trebuie, stau până în 2023 aici, ca să mi se permită accesul în Republica Moldova. Cer asistenţă diplomatică şi aştept ca autorităţile de la Chişinău, Preşedinţia şi Ministerul Afacerilor Externe să clarifice această situaţie şi să înţeleagă că am tot dreptul să trec Prutul în calitate de parlamentar al României", a declarat deputatul George Simion, copreşedinte AUR, scrie Agerpres.

Sursa Video: Facebook Alianța pentru Unirea Românilor

Potrivit AUR, George Simion merge la Chişinău la invitaţia parlamentarilor Republicii Moldova din Comisia pentru integrare europeană.

”George Simion, copreședinte AUR, și-a dedicat o bună parte din viață susținerii idealului reunificării. Din această cauză, regimul oligarhic de la Chișinău i-a interzis accesul peste Prut”, mai este menționat pe pagina de Facebook a facțiunii politice.

El intenţionează să participe şi la funeraliile scriitorului Nicolae Dabija.

Sursa foto: George Simion/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri