Municpiul Iași a trecut de coeficientul de 3 la mia de locuitori, ajungând la 3,12. Situația este una tensionată la secțiile de terapie intensivă pentru că nu mai sunt locuri și sunt mulți pacienți cu insufieciență respiratorie, anunță Digi 24.

Astfel, municipiul Iași a intrat în scenariu roșu, iar Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă urmează să anunțe în cursul zilei de azi ce restricții urmează să fie impuse pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) urmează să se întrunească în cursul acestei zile pentru a stabili dacă vor fi aplicate restricţiile aferente scenariului roşu.

Potrivit reprezentanţilor Instituţiei Prefectului, intrarea în scenariul roşu înseamnă interzicerea desfăşurării activităţii în spaţii închise precum cinematografele, sălile de spectacole, restaurante, cafenele, săli de jocuri, anunță Agerpres.

Conform statisticilor, în ultimele trei săptămâni rata incidenţei din municipiul Iaşi a crescut de la 1,68, cât era pe 26 februarie, până la 3,12 la mia de locuitori, cât s-a raportat în cursul dimineţii de vineri.

În judeţul Iaşi, în scenariul roşu se află şi localităţile Miroslava şi Valea Lupului.

Autorităţile locale recomandă respectarea regulilor sanitare pentru a limita răspândirea acestui virus şi încurajează populaţia să se programeze pentru efectuarea vaccinului împotriva COVID-19 la unul dintre cele 28 de centre deschise în judeţ.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri