Un număr de 10 localități din județul Ilfov au intrat în carantină din cauza ratei mari de infectare cu noul coronavirus, iar în zilele următoare s-ar putea adăuga alte patru, conform precizărilor făcute de către Daniel Zamfir, prefectul județului Ilfov.

”Deocamdată așteptăm emiterea ordinului de carantină zonală din partea Departamentului de Situații de Urgență, întocmit pe baza analizelor de risc trimise de către Direcția de Sănătate Publică. S-au transmis propunerile de carantină zonală pentru Domnești, Jilava, Pantelimon și Voluntari, așteptăm emiterea ordinului de către șeful DSU”, a precizat Daniel Zamfir în cadrul unei intervenții la postul de televiziune Digi24.

Prefectul precizează faptul că procesul de carantinare este unul complex, iar verificare tuturor mașinilor care tranzitează zonele respective nu poate fi realizată.

”Se face verificarea prin sondaj, dar în același timp sunt și echipe mobile în interiorul localităților, încât toată lumea să știe că trebuie să circule având motive bine justificate”, adaugă prefectul județului Ilfov, care punctează faptul că cetățenii trebuie să conștientizeze faptul că trecem prin momente grele și că este nevoie să respectăm toate măsurile pentru a limita la maxim circulația și contactul cu alte persoane pentru a reduce răspândirea noului coronavirus.

Datele raportate de Grupul de Comunicare Strategică pe 19 martie arată faptul că în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.593 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anteriori un test pozitiv.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri