Până în 2100, verile din Emisfera Nordică ar putea să dureze aproape 6 luni dacă nu luăm măsuri pentru oprirea încălzirii globale.

Publicația NBC News explică faptul că studiul care ne vorbește despre un posibil viitor dezastruos al omenirii arată faptul că schimbările climatice fac verile să fie mai lungi și mai călduroase, în timp ce restul anotimpurilor vor deveni din ce în ce mai scurte. Oamenii de știință spun că schimbările ar putea avea să afecteze sănătatea publică și agricultura.

„Anotimpurile sunt ceasul biologic pentru toate viețuitoarele”, a explicat autorul studiului, Yuping Guan, pentru NBC News. „Oamenii se ceartă referitor la creșteri de 2 sau de 3 grade, dar modul în care încălzirea globală schimbă anotimpurile este ceva ce poate să fie înțeles de toată lumea”, a menționat Yuping.

Studiul a analizat datele climatice din Emisfera Nordică pentru perioada 1952-2011 ca să poată să înțeleagă modul în care s-a schimbat durata anotimpurilor. Au descoperit faptul că, în 60 de ani, verile au ajuns să se lungească, în medie, cu 17 zile.

Între timp, iernile, în medie, au ajuns să fie cu trei zile mai scurte. În cazul primăverilor scăderea a fost de 9 zile, în timp ce toamna s-a scurtat cu 5 zile. Folosind acest model, oamenii de știință au încercat să afle cum o să arate viitorul. Dacă schimbările climatice vor cotninua în același mod, până în 2100 verile din Emisfera Nordică ar putea să ajungă să aibă șase luni, în timp ce iernile ar dura mai puțin de două luni.

Chiar și cercetătorii care au analizat problema și-au dorit ca datele pe care le au să fie greșite, dar acest lucru nu este valabil.

Schimbarea anotimpurilor aduce după ea multe riscuri asupra mediului și a sănătății oamenilor. Veri mai lungi și mai călduroase înseamnă că țânțari și alți dăunători ar putea să se extindă și să apară în zone unde nu există de obicei.

În plus, pentru că anotimpurile dictează ciclul de viață al plantelor și al animalelor, schimbările climatice ar putea să afecteze abilitatea speciilor de a se adapta.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri