Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat că decizia Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) în cazul carantinării Timişoarei şi a localităţilor limitrofe este tranzitorie, pentru 72 de ore, indicând că săptămâna aceasta Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) va lua o decizie.

"Aici, noi vorbim de instituţii, nu de persoane. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a luat o decizie de a carantina Timişoara şi localităţile limitrofe în baza unei analize la care a contribuit decisiv şi rata de infectare - era atunci peste 7 la mie. La un interval de timp - două săptămâni -, acelaşi Comitet Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă ia decizia ieşirii din carantină, în condiţiile în care rata de infectare era de peste 8 la mie. Acum, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a luat o decizie tranzitorie pentru 72 de ore, până la momentul în care Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va lua o hotărâre care este suverană şi este cu putere peste Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în ceea ce priveşte carantinarea Timişoarei şi a localităţilor limitrofe, pentru că noi vorbim de 11 judeţe cu 32 de localităţi în acest moment care se află în carantină, nu doar Timişoara. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, în această săptămână, cel mai probabil mâine sau poimâine, va lua o hotărâre în ceea ce priveşte Timişoara", a spus Bode la Parlament.

El a susţinut că nu există multe situaţii de acest gen şi că ar fi normal un dialog între "nivelul local şi nivelul naţional".

"Este foarte important ca prin dialog să nu vedem, pe de-o parte, poziţionări, chiar şi politice, ale celor de la Timiş, preşedintele Consiliului Judeţean, parlamentari şi reprezentanţi ai Guvernului, pe de altă parte. Este absolut normal şi pledez pentru dialog, pentru o autonomie locală a deciziei şi în acest caz, dar nu putem să avem aceste mesaje transmise în spaţiul public care nu fac bine nimănui şi acest lucru se va tranşa în CNSU în zilele următoare", a mai spus ministrul de Interne.

Bode a arătat că a avut discuţii cu reprezentanţii autorităţilor locale din Timişoara.

"Mesajul pe care îl dăm trebuie să fie unul foarte clar, predictibil şi de siguranţă. 'Nu este posibil să' - acesta nu este mesaj de prefect. 'Este posibil să'", a adăugat ministrul de Interne.

Sursa foto: Guvernul României

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri