Sindicaliștii de la metrou care protestează în subteran îi acuză pe ministrul Transporturilor și pe directorul Metrorex că nu sunt interesați de problemele metroului și îi îndeamnă să ”pună mâna pe treabă”.

”Nu cedăm. Domnul Drulă minte cu seninătate și domnul Paraschiv îi calcă pe urme! Dacă vă interesau problemele metroului poate acum nu eram în situația asta. Nu mai mințiți presa domnilor și puneți mâna la treabă, vă asumați funcția pe care o dețineți”, se arată într-un mesaj postat de sindicaliști pe pagina de facebook, mesaj însoțit de filmarea de mai jos.

”Nu mai manipulați presa, oamenii din metrou sunt supărați pentru intimidare și masurile pe care le,, coaceți în culise., fără sa i consultați. NU spatiile comerciale sunt motivul revoltei salariaților din metrou. Noi nu putem muncii fără sa respectam instrucțiunile de serviciu, nu servicii, pe care ne obligați sa le încalcăm”, se mai arată într-un alt mesaj postat de către sindicaliști.

Ce spune Metrorex despre protestul sindicaliștilor

În seara zilei de 25 martie, circa 250 de sindicaliști și comercianți au organizat o adunare spontană, care ulterior s-a transformat într-o acțiune de ocupare a căilor de metrou. În cursul dimineții, în jurul orei 3.30 li s-au alăturat o parte dintre angajații Metrorex din tura de noapte care au lucrat la reviziile periodice ale liniilor.

Începand cu ora 23.30, conducerea Metrorex i-a invitat în repetate rânduri la dialog social civilizat pentru a discuta cerințele lor. Aceștia au refuzat dialogul și au ocupat abuziv și ilegal calea de rulare, făcând imposibilă pornirea metroului.

În momentul de față sunt circa 600 de participanți la acest protest. Trebuie menționat că angajații Metrorex care trebuiau să asigure mersul trenurilor astăzi s-au prezentat la serviciu normal.

Acțiunea de protest e ilegală, perturbă ordinea publică și împiedică desfășurarea în condiții normale a transportului de călători in București. Metrorex își rezervă dreptul de a folosi toate mijloacele legale la dispoziție pentru a opri această ilegalitate.

Sursa foto: Captura Video Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri