În urma celei de-a doua seară de protest împotriva restricțiilor din București 12 jandarmi au fost răniți și au fost aplicate 222 de sancțiuni. Spre finalul protestului, oamenii au devenit violenți și au început să arunce cu pietre și să distrugă obiecte de pe stradă. Într-o conferință de presă, Bogdan Berechet, șeful Poliţiei Capitalei, a declarat că se fac demersuri pentru identificarea tuturor celor care au provocat distrugeri.

În ancheta în urma protestului, se vor implica și procurorii, care vor analiza următoarele acuzații:

  • ultraj,
  • tulburarea ordinii publice,
  • distrugere (tonomate, mobilier stradal),
  • furt necalificat,
  • portul ilegal de obiecte contondente (cuțite).

În prezent, cei 188 de protestatari identificați sunt audiați.

Sursa Video: Jandarmeria Română

În aceeași conferință de presă, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a ținut să mulțumească forțelor de ordine, care au acționat cu calm și fermitate în stoparea acțiunilor protestatarilor, dar și românilor care respectă regulile și înțeleg că purtarea măștii de protecție este cea mai bună soluție.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri