Pandemia a intervenit și în viața de navetist și i-a luat aglomerația ”cea de toate zilele”. Însă trăsăturile adânc înrădăcinate nu se uită repede. Mai ales dacă adăugăm și obligativitatea purtării măștii de protecție pe nas și gură...se pare că unii dintre noi uită de nas. wall-street.ro a fost în Gara de Nord la ceas de seară și a surprins ”viața de noapte” a CFR-ului.

Porumbeii sunt martorii zecilor de călători care mai traversează în vreme de pandemie Gara de Nord și din când în când mai lasă și câte o urmă, ca nu cumva să uităm de existența lor. Peroanele care zumzăiau de oameni acum se înalță în fața luminilor fade ale neoanelor. Iar liniștea e spartă de sunetul asurzitor al trenurilor care intră sau pleacă din Gară.

Gara de Nord nu a rămas în urma pandemiei, s-a adaptat și ea cum a putut. A montat câteva marcaje, care s-au șters între timp și cu greu mai pot fi observate. Se mai uită românii la ele? Nici gând...trec cu nepăsare peste ele, ca și cum ar fi fost dintotdeauna acolo.

Doi polițiști supervizează zona și schimbă câteva vorbe cu omul de la pază, probabil ”iau date din teren”. Unii mănâncă, alții beau, alții șterg gresia, moștenirea lui Ceaușescu, unii așteaptă trenul, alții, comanda de la Mc Donald's, Gara nu și-a pierdut esența.

Însă ceea ce era înainte raiul patiseriilor, astăzi asistă la uși închise și geamuri sparte. Și tot de geamuri sparte dăm și în trenuri... pesemne că sunt modalitățile de aer condiționat pe timp de vară. Miroase înțepător a dezinfectant și se lipesc tălpile încălțărilor de podeaua vagoanelor, iar scaunele ponosite asistă nepăsătoare la ce e în jur și așteaptă ca gumele de mestecat să le fie dezlipite.

Revenind la polițiști și la ceea ce ar trebui să fie aceștia atenți în această perioadă, purtarea corespunzătoare a măștii...ei bine, se pare că sub nas e excepția de la regulă și cumva devenită legală. Cu masca sub nas și cu Biblia în mână, că doar Dumnezeu sau un soi de Divinitate ne mai poate ajuta în prezent.

Cu toate acestea și cu multe altele ne așteaptă Gara de Nord cu ușile larg deschise, unde mirosul de dezinfectant ar trebui să le acopere pe toate celelalte, printre care și neputința autorităților de a renova cea mai mare gară din România.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri